Ze worden beschuldigd van illegale grensovergang, meldt hun advocaat Nikolai Polosov aan het agentschap Tass.

Hij heeft nog geen contact gehad met zijn cliënten, sinds zij van het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim naar Moskou overgebracht zijn. De zeelieden moeten minstens drie maanden in voorlopige hechtenis blijven.

De Oekraïense president Petro Porosjenko riep de Russische regering op om hem te informeren over waar de bemanningsleden zich bevinden en hoe het met hen gaat. Bovendien moet Rusland de arrestaties duidelijk juridisch rechtvaardigen. Kiev zal er verder alles aan doen om de Oekraïners die vastzitten in Rusland snel te laten terugkeren, zei Porosjenko nog op Twitter.

Vorige week enterden Russische kustwachters voor het schiereiland Krim drie Oekraïense oorlogsschepen die de Zee van Azov wilden binnenvaren via de Straat van Kertsj. Kiev kondigde daarop de krijgswet af. Die werd voor dertig dagen ingevoerd in een aantal grensregio's.

De Straat van Kertsj scheidt de Krim van Rusland en geeft toegang tot de Zee van Azov, waar belangrijke Oekraïense havens zoals Marioepol liggen.

Ze worden beschuldigd van illegale grensovergang, meldt hun advocaat Nikolai Polosov aan het agentschap Tass. Hij heeft nog geen contact gehad met zijn cliënten, sinds zij van het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim naar Moskou overgebracht zijn. De zeelieden moeten minstens drie maanden in voorlopige hechtenis blijven. De Oekraïense president Petro Porosjenko riep de Russische regering op om hem te informeren over waar de bemanningsleden zich bevinden en hoe het met hen gaat. Bovendien moet Rusland de arrestaties duidelijk juridisch rechtvaardigen. Kiev zal er verder alles aan doen om de Oekraïners die vastzitten in Rusland snel te laten terugkeren, zei Porosjenko nog op Twitter. Vorige week enterden Russische kustwachters voor het schiereiland Krim drie Oekraïense oorlogsschepen die de Zee van Azov wilden binnenvaren via de Straat van Kertsj. Kiev kondigde daarop de krijgswet af. Die werd voor dertig dagen ingevoerd in een aantal grensregio's.De Straat van Kertsj scheidt de Krim van Rusland en geeft toegang tot de Zee van Azov, waar belangrijke Oekraïense havens zoals Marioepol liggen.