Dat heeft generaal Viktor Poznikhir, de Russische stafchef, woensdag gezegd. Daarbij zouden door middel van luchtaanvallen 250 IS-leden gedood zijn en een vijftiental voertuigen uitgerust met luchtafweergeschut zijn vernield.

In Syrië is sinds maandagavond een staakt-het-vuren van kracht, dat relatief goed wordt nageleefd. Het bestand geldt niet voor groeperingen die door de Verenigde Naties als terroristen worden bestempeld. IS en ook het Fatah al-Sham Front (het voormalige al-Nusra Front met banden met al-Qaida) worden daarom uitgesloten van het akkoord. (Belga/NSK)

Dat heeft generaal Viktor Poznikhir, de Russische stafchef, woensdag gezegd. Daarbij zouden door middel van luchtaanvallen 250 IS-leden gedood zijn en een vijftiental voertuigen uitgerust met luchtafweergeschut zijn vernield.In Syrië is sinds maandagavond een staakt-het-vuren van kracht, dat relatief goed wordt nageleefd. Het bestand geldt niet voor groeperingen die door de Verenigde Naties als terroristen worden bestempeld. IS en ook het Fatah al-Sham Front (het voormalige al-Nusra Front met banden met al-Qaida) worden daarom uitgesloten van het akkoord. (Belga/NSK)