Rusland stuurt meer dan vijftig Britse diplomaten terug naar huis

31/03/18 om 12:28 - Bijgewerkt om 12:48

Bron: Belga

Rusland stuurt nog eens meer dan vijfitg Britse diplomaten naar huis. Dat aantal komt bovenop de 23 diplomaten die vorige week het land al moesten verlaten.

Rusland stuurt meer dan vijftig Britse diplomaten terug naar huis

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken © AFP

Vrijdag eiste Moskou al dat Londen het aantal medewerkers op zijn ambassade en consulaten in Rusland vermindert. Het moet op gelijke hoogte komen met het aantal Russische diplomaten in Groot-Brittannië, zo zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken toen.

De Britten kregen daarvoor van de Russen een maand de tijd. Zaterdag verklaarde woordvoerster Maria Zakharova dat dit neerkomt op een vermindering van nog eens "ruim vijftig" Britse diplomaten.

De huidige diplomatenoorlog is een gevolg van de vergiftiging van de Russische ex-spion Sergej Skripal, op zondag 4 maart in het Britse Salisbury. De Britse regering heeft de schuld voor de aanval bij Moskou gelegd en daarop hebben deze week bijna dertig landen aangekondigd dat ze samengeteld meer dan 140 Russische diplomaten het land uitzetten. Moskou ontkent iets te maken te hebben met de vergiftiging van Skripal.

Onze partners