De Westerse diplomaat zei ook aan persagentschap Reuters dat Washington twijfels heeft bij sommige delen van het voorstel en dat er nog geen akkoord is.

Bombardementen

De voorbije dagen nam de druk op de Russen toe om hun luchtaanvallen in Syrië stop te zetten. Vooral in het noorden, in de streek rond Aleppo, wordt er zwaar gebombardeerd. Er vielen daarbij al tientallen burgerdoden en tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen richting Turkije. Enkele landen binnen de VN-Veiligheidsraad, zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland, riepen woensdag op tot 'een humanitaire wapenstilstand'. De bombardementen zijn bedoeld tegen de Syrische 'rebellen', maar komen vooral het regeringsleger van Bashar al-Assad ten goede.

De VS verwijten de Russen dat ze door hun bombardementen de vredesgesprekken in Genève bemoeilijken, terwijl Turkije zich zorgen maakt over de vluchtelingenstroom en terreinwinst van de Koerden.

Door nog enkele weken verder te bombarderen, tot 1 maart, zou men het Syrische leger de kans kunnen geven om Aleppo weer helemaal in handen te krijgen.

250.000 doden

Aan de Syriëconferentie in München, die vandaag start, nemen buitenlandministers en hoge vertegenwoordigers uit 17 landen deel, waaronder de VS, Rusland, Saoedi-Arabië, Iran en Turkije.

Al die landen spelen een sleutelrol in het Syrische conflict dat al bijna vijf jaar aansleept en aan 250.000 mensen het leven kostte en miljoenen op de vlucht deed slaan. (Belga/KVDA)

De Westerse diplomaat zei ook aan persagentschap Reuters dat Washington twijfels heeft bij sommige delen van het voorstel en dat er nog geen akkoord is.De voorbije dagen nam de druk op de Russen toe om hun luchtaanvallen in Syrië stop te zetten. Vooral in het noorden, in de streek rond Aleppo, wordt er zwaar gebombardeerd. Er vielen daarbij al tientallen burgerdoden en tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen richting Turkije. Enkele landen binnen de VN-Veiligheidsraad, zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en Nieuw-Zeeland, riepen woensdag op tot 'een humanitaire wapenstilstand'. De bombardementen zijn bedoeld tegen de Syrische 'rebellen', maar komen vooral het regeringsleger van Bashar al-Assad ten goede. De VS verwijten de Russen dat ze door hun bombardementen de vredesgesprekken in Genève bemoeilijken, terwijl Turkije zich zorgen maakt over de vluchtelingenstroom en terreinwinst van de Koerden. Door nog enkele weken verder te bombarderen, tot 1 maart, zou men het Syrische leger de kans kunnen geven om Aleppo weer helemaal in handen te krijgen. Aan de Syriëconferentie in München, die vandaag start, nemen buitenlandministers en hoge vertegenwoordigers uit 17 landen deel, waaronder de VS, Rusland, Saoedi-Arabië, Iran en Turkije. Al die landen spelen een sleutelrol in het Syrische conflict dat al bijna vijf jaar aansleept en aan 250.000 mensen het leven kostte en miljoenen op de vlucht deed slaan. (Belga/KVDA)