Met het bevel volgt president Vladimir Poetin het advies van de chef van de geheime dienst FSB, Aleksandr Bortnikov.

Communicatie

Er wordt steeds meer verondersteld dat het vliegtuig is neergestort na een bomexplosie aan boord, omdat het toestel al in de lucht uiteen viel. Britse onderzoekers geloven dat de bom in het vrachtruim van het vliegtuig verstopt zat. Ze baseren zich daarvoor op onderschepte communicatie tussen jihadisten in de Sinaï.

Ook volgens Luc Blendeman van de Belgische Air Accident Investigation Unit (AAIU) valt het niet uit te sluiten dat er een bom aan boord was.

Bovendien beweert de Egyptische tak van de Islamitische Staat (IS), die actief is op het Sinaï-schiereiland, dat zij het vliegtuig neerhaalde.

Zowel Rusland als Egypte riep donderdag nog op tot voorzichtigheid bij het uiten van hypotheses over de oorzaak van de ramp.

Als het inderdaad om een terreuraanslag gaat, kan dat zware gevolgen hebben voor het al gehavende Egyptische toerisme.

Sharm el-Sheikh

De Airbus van Metrojet moest afgelopen zaterdag van Sharm el-Sheikh naar Sint-Petersburg vliegen, maar stortte circa 20 minuten na opstijgen neer. Alle 224 inzittenden, voornamelijk Russen, kwamen om het leven.

Woensdag al schortten de Britten als eersten alle vluchten op naar en van de populaire badplaats Sharm-el-Sheikh. Het grootste deel van de in Egypte gestrande Britse toeristen zou vrijdag kunnen terugkeren, maar dat enkel met handbagage. Verschillende toestellen vliegen naar de badplaats aan de Rode Zee om de toeristen op te halen. Het zou gaan om meer dan 20 vliegtuigen - in de regio zouden meer dan 20.000 Britten verblijven. Hun bagage zou later pas overgevlogen worden.

Later volgden ook Nederland, Frankrijk en België het Britse voorbeeld. (KVDA)

Met het bevel volgt president Vladimir Poetin het advies van de chef van de geheime dienst FSB, Aleksandr Bortnikov. Er wordt steeds meer verondersteld dat het vliegtuig is neergestort na een bomexplosie aan boord, omdat het toestel al in de lucht uiteen viel. Britse onderzoekers geloven dat de bom in het vrachtruim van het vliegtuig verstopt zat. Ze baseren zich daarvoor op onderschepte communicatie tussen jihadisten in de Sinaï.Ook volgens Luc Blendeman van de Belgische Air Accident Investigation Unit (AAIU) valt het niet uit te sluiten dat er een bom aan boord was.Bovendien beweert de Egyptische tak van de Islamitische Staat (IS), die actief is op het Sinaï-schiereiland, dat zij het vliegtuig neerhaalde.Zowel Rusland als Egypte riep donderdag nog op tot voorzichtigheid bij het uiten van hypotheses over de oorzaak van de ramp. Als het inderdaad om een terreuraanslag gaat, kan dat zware gevolgen hebben voor het al gehavende Egyptische toerisme.De Airbus van Metrojet moest afgelopen zaterdag van Sharm el-Sheikh naar Sint-Petersburg vliegen, maar stortte circa 20 minuten na opstijgen neer. Alle 224 inzittenden, voornamelijk Russen, kwamen om het leven.Woensdag al schortten de Britten als eersten alle vluchten op naar en van de populaire badplaats Sharm-el-Sheikh. Het grootste deel van de in Egypte gestrande Britse toeristen zou vrijdag kunnen terugkeren, maar dat enkel met handbagage. Verschillende toestellen vliegen naar de badplaats aan de Rode Zee om de toeristen op te halen. Het zou gaan om meer dan 20 vliegtuigen - in de regio zouden meer dan 20.000 Britten verblijven. Hun bagage zou later pas overgevlogen worden.Later volgden ook Nederland, Frankrijk en België het Britse voorbeeld. (KVDA)