De drie jonge vrouwen van de band hadden in februari in een 'punkgebed' uitgehaald naar Poetin. De Russische president krijgt steeds meer beschuldigingen voor de voeten geworpen dat hij alle binnenlandse kritiek monddood maakt.

Kritiek

"Er is niets goed aan wat zij gedaan hebben. Toch denk ik dat ze niet te streng bestraft moet worden voor hetgeen ze gedaan hebben", zei Poetin volgens de Russische persagentschappen. Het is zijn eerste reactie in de zaak.

Het proces tegen Pussy Riot lokt heel wat reacties uit. De Russische publieke opinie is verdeeld over de zaak Pussy Riot. Wereldwijd breken muzikanten een lans voor de drie punkers. In de westerse pers krijgt Poetin af te rekenen met heel wat kritiek.

Hooliganisme

Nadjezjda Tolokonnikova (22), Marija Aljochina (24) en Jekaterina Samoetsevitsj (29) staan terecht voor 'hooliganisme'. Ze riskeren zeven jaar cel.

In februari bestormden ze samen met andere bandleden de Christus Verlosserkathedraal in Moskou en zongen er een protestlied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen. In hun "punkgebed" riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin. (Belga/TV)

De drie jonge vrouwen van de band hadden in februari in een 'punkgebed' uitgehaald naar Poetin. De Russische president krijgt steeds meer beschuldigingen voor de voeten geworpen dat hij alle binnenlandse kritiek monddood maakt.Kritiek "Er is niets goed aan wat zij gedaan hebben. Toch denk ik dat ze niet te streng bestraft moet worden voor hetgeen ze gedaan hebben", zei Poetin volgens de Russische persagentschappen. Het is zijn eerste reactie in de zaak. Het proces tegen Pussy Riot lokt heel wat reacties uit. De Russische publieke opinie is verdeeld over de zaak Pussy Riot. Wereldwijd breken muzikanten een lans voor de drie punkers. In de westerse pers krijgt Poetin af te rekenen met heel wat kritiek.Hooliganisme Nadjezjda Tolokonnikova (22), Marija Aljochina (24) en Jekaterina Samoetsevitsj (29) staan terecht voor 'hooliganisme'. Ze riskeren zeven jaar cel. In februari bestormden ze samen met andere bandleden de Christus Verlosserkathedraal in Moskou en zongen er een protestlied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen. In hun "punkgebed" riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin. (Belga/TV)