Het nieuwe "ministerie voor staatsveiligheid" zal het onderzoek naar bijzondere criminele daden leiden en soortgelijke bevoegdheden ontvangen waar de KGB, de vroegere geheime dienst van de Sovjet-Unie, over beschikte, schrijft de krant "Kommersant" maandag.

Tussen 1946 en 1953, het jaar waarin Jozef Stalin stierf, bestond er al een "ministerie voor staatsveiligheid" De geplande hervorming moet leiden tot een betere en efficiëntere bestrijding en vervolging van corruptie, schrijft de krant op basis van anonieme bronnen. Om tot het nieuwe ministerie te komen, zullen de inlichtingendienst FSB en de buitenlandse inlichtingendienst SVR moeten fusioneren met delen van de federale veiligheidsdienst FSO.

De huidige Russische president Vladimir Poetin was tot 1991 een KGB-agent. Tussen 1998 en 1999 stond Poetin aan het hoofd van de FSB, de opvolger van de KGB. (Belga/NSK)

Het nieuwe "ministerie voor staatsveiligheid" zal het onderzoek naar bijzondere criminele daden leiden en soortgelijke bevoegdheden ontvangen waar de KGB, de vroegere geheime dienst van de Sovjet-Unie, over beschikte, schrijft de krant "Kommersant" maandag.Tussen 1946 en 1953, het jaar waarin Jozef Stalin stierf, bestond er al een "ministerie voor staatsveiligheid" De geplande hervorming moet leiden tot een betere en efficiëntere bestrijding en vervolging van corruptie, schrijft de krant op basis van anonieme bronnen. Om tot het nieuwe ministerie te komen, zullen de inlichtingendienst FSB en de buitenlandse inlichtingendienst SVR moeten fusioneren met delen van de federale veiligheidsdienst FSO.De huidige Russische president Vladimir Poetin was tot 1991 een KGB-agent. Tussen 1998 en 1999 stond Poetin aan het hoofd van de FSB, de opvolger van de KGB. (Belga/NSK)