Het Israëlisch ministerie van Defensie heeft bevestigd dat het bij de door Rusland waargenomen lancering van twee 'ballistische objecten' om een gezamenlijke Israëlisch-Amerikaanse oefening gaat. De VS en Israël ontkenden aanvankelijk dat ze raketten zouden hebben afgevuurd.

Het betrof een test met de Angkor-doelraket, die het Israëlisch leger gebruikt in het kader van het testen van zijn raketafweer, kreeg het Russische staatspersbureau Ria Novosti van een woordvoerder van het Israëlische Defensieministerie te horen. Radars in Israël hebben de lancering succesvol gevolgd.

Het ministerie gewaagt van slechts één lancering. Israëlische media meldden dat de starts vanop een militaire basis in het centrum van Israël gebeurden en vanuit de Middellandse Zee.

Er heerste aanvankelijk onduidelijkheid over wat en wie achter de lanceringen zat. Ook Israël deelde mee van niets te weten. Tel Aviv mellde dat ze geen weet hadden van lanceringen vanuit de Middellandse Zee.

Ook Syrië meldde dat er in de Syrische hoofdstad geen alarm voor een raketaanval of -inslag is afgegaan, en dat er geen berichten zijn over een raketlancering.

Radarstations in Armavir, in het zuiden van Rusland, detecteerden om 08.16 uur Belgische tijd vanuit het 'centrale deel' van de Middellandse Zee de lancering van twee ballistische 'objecten'. Die zouden oostwaarts zijn gevlogen.

Minister van Defensie Sergej Shoigu heeft president Vladimir Poetin op de hoogte gebracht. De woordvoerder van Poetin en het Russische ministerie van Defensie weigeren, desgevraagd door het financiële persbureau Bloomberg, commentaar te geven.

SkyNews speculeerde dat de VS mogelijk de verdediging van een schip hebben getest. Zij hebben zes oorlogsbodems liggen in de regio.

De VS lieten in een eerste reactie weten dat noch schepen, noch vliegtuigen van de VS in de Middellandse Zee raketten hebben afgevuurd. Een diplomatieke bron in Damascus vertelde Ria Novosti dat de 'objecten' in zee zijn geploft. (Belga/SD)

Het Israëlisch ministerie van Defensie heeft bevestigd dat het bij de door Rusland waargenomen lancering van twee 'ballistische objecten' om een gezamenlijke Israëlisch-Amerikaanse oefening gaat. De VS en Israël ontkenden aanvankelijk dat ze raketten zouden hebben afgevuurd.Het betrof een test met de Angkor-doelraket, die het Israëlisch leger gebruikt in het kader van het testen van zijn raketafweer, kreeg het Russische staatspersbureau Ria Novosti van een woordvoerder van het Israëlische Defensieministerie te horen. Radars in Israël hebben de lancering succesvol gevolgd.Het ministerie gewaagt van slechts één lancering. Israëlische media meldden dat de starts vanop een militaire basis in het centrum van Israël gebeurden en vanuit de Middellandse Zee. Er heerste aanvankelijk onduidelijkheid over wat en wie achter de lanceringen zat. Ook Israël deelde mee van niets te weten. Tel Aviv mellde dat ze geen weet hadden van lanceringen vanuit de Middellandse Zee. Ook Syrië meldde dat er in de Syrische hoofdstad geen alarm voor een raketaanval of -inslag is afgegaan, en dat er geen berichten zijn over een raketlancering. Radarstations in Armavir, in het zuiden van Rusland, detecteerden om 08.16 uur Belgische tijd vanuit het 'centrale deel' van de Middellandse Zee de lancering van twee ballistische 'objecten'. Die zouden oostwaarts zijn gevlogen.Minister van Defensie Sergej Shoigu heeft president Vladimir Poetin op de hoogte gebracht. De woordvoerder van Poetin en het Russische ministerie van Defensie weigeren, desgevraagd door het financiële persbureau Bloomberg, commentaar te geven.SkyNews speculeerde dat de VS mogelijk de verdediging van een schip hebben getest. Zij hebben zes oorlogsbodems liggen in de regio. De VS lieten in een eerste reactie weten dat noch schepen, noch vliegtuigen van de VS in de Middellandse Zee raketten hebben afgevuurd. Een diplomatieke bron in Damascus vertelde Ria Novosti dat de 'objecten' in zee zijn geploft. (Belga/SD)