Bij de schietpartij in Slavjansk waren naar verluidt leden betrkken van de Oekraïense extreemrechtse groep Pravyi Sektor ('rechtse sector'). Lavrov wrijft de Oekraïense interimregering Kiev aan dat die door haar weigering om op te treden de afspraken schendt die vorige week in Genève zijn gemaakt. Die hieden onder anderein dat beide partijen zich van geweld en provocatie zouden onthouden.

Lavrvov wijst ook met een beschuldigende vinger naar de Amerikanen. Die zijn volgens hem vooral druk bezig met het stellen van ultimatums aan Rusland.

Diepe inerne crisis

Lavrov sprak op een persconferentie over het vuurgevecht bij de stad Slavjansk. Rusland zegt dat de Oekraïense autoriteiten geen vinger uitsteken om de achterliggende oorzaken van de schietpartij en de 'diepe interne crisis in Oekraïne' aan te pakken.

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden is onderweg naar Kiev om er te vergaderen met de tijdelijke leiders van Oekraïne. Hij ontmoet onder meer de premier, president, parlementariërs en activisten.

Paspoortwet

Intussen heeft de Russische president Vladimir Poetin een wet goedgekeurd die het gemakkelijker maakt voor Russisch-sprekende burgers van voormalige Sovjet-staten om een Russisch paspoort te krijgen.

Ook zijn vier Oekraïense banken in de Krim gesloten door de Russische Centrale Bank. In een verklaring staat dat de banken niet hadden voldaan aan hun verplichtingen. Klanten hadden geklaagd dat ze geen geld konden opnemen of overmaken. (Elsevier/Anna Vossers/TV)

Bij de schietpartij in Slavjansk waren naar verluidt leden betrkken van de Oekraïense extreemrechtse groep Pravyi Sektor ('rechtse sector'). Lavrov wrijft de Oekraïense interimregering Kiev aan dat die door haar weigering om op te treden de afspraken schendt die vorige week in Genève zijn gemaakt. Die hieden onder anderein dat beide partijen zich van geweld en provocatie zouden onthouden.Lavrvov wijst ook met een beschuldigende vinger naar de Amerikanen. Die zijn volgens hem vooral druk bezig met het stellen van ultimatums aan Rusland.Lavrov sprak op een persconferentie over het vuurgevecht bij de stad Slavjansk. Rusland zegt dat de Oekraïense autoriteiten geen vinger uitsteken om de achterliggende oorzaken van de schietpartij en de 'diepe interne crisis in Oekraïne' aan te pakken.De Amerikaanse vicepresident Joe Biden is onderweg naar Kiev om er te vergaderen met de tijdelijke leiders van Oekraïne. Hij ontmoet onder meer de premier, president, parlementariërs en activisten.Intussen heeft de Russische president Vladimir Poetin een wet goedgekeurd die het gemakkelijker maakt voor Russisch-sprekende burgers van voormalige Sovjet-staten om een Russisch paspoort te krijgen.Ook zijn vier Oekraïense banken in de Krim gesloten door de Russische Centrale Bank. In een verklaring staat dat de banken niet hadden voldaan aan hun verplichtingen. Klanten hadden geklaagd dat ze geen geld konden opnemen of overmaken. (Elsevier/Anna Vossers/TV)