Dat heeft woordvoerder Alexei Kuznetsov van het ministerie vrijdag meegedeeld.

"De vrijlating is te wijten aan imperfecties van de internationale wetgeving", klonk het. "We kunnen de piraten niet vasthouden". Meer details kon hij niet geven. Het is ook niet duidelijk waar de piraten zich momenteel bevinden.

Gekaapt

De Somalische piraten kaapten woensdag de Russische olietanker MV Moscow University in de Golf van Aden. Een Russisch oorlogsschip snelde daarop de tanker tegemoet.

Na een vuurgevecht konden speciale eenheden van de Russische marine de 23-koppige bemanning bevrijden en tien piraten oppakken. Eén piraat kwam om in het vuurgevecht.

Rusland wilde de opgepakte piraten in Moskou berechten, maar heeft ze nu dus moeten vrijlaten.

Dat heeft woordvoerder Alexei Kuznetsov van het ministerie vrijdag meegedeeld. "De vrijlating is te wijten aan imperfecties van de internationale wetgeving", klonk het. "We kunnen de piraten niet vasthouden". Meer details kon hij niet geven. Het is ook niet duidelijk waar de piraten zich momenteel bevinden. Gekaapt De Somalische piraten kaapten woensdag de Russische olietanker MV Moscow University in de Golf van Aden. Een Russisch oorlogsschip snelde daarop de tanker tegemoet. Na een vuurgevecht konden speciale eenheden van de Russische marine de 23-koppige bemanning bevrijden en tien piraten oppakken. Eén piraat kwam om in het vuurgevecht. Rusland wilde de opgepakte piraten in Moskou berechten, maar heeft ze nu dus moeten vrijlaten.