'Dit laat zien dat onze regering doping absoluut niet tolereert en evenmin coaches die jonge sporters onder druk zetten om verboden middelen te gebruiken', laat de voorzitter van het Russisch Olympisch Comité, Aleksander Zhukov, weten. 'Dit is een antwoord op die kritiek van het WADA, die suggereerde dat Rusland een door de staat gestuurd dopingprogramma onderhield. Natuurlijk heeft zo'n programma niet bestaan.'

De lijst met de verschillende verboden middelen wordt zo snel mogelijk opgesteld.

De Russische president Vladimir Poetin staat voor honderd procent achter de nieuwe wet. Hij bevestigde afgelopen maand nog dat Rusland tot op het bot zal gaan om het dopinggebruik te bannen.

(Belga/SK)

'Dit laat zien dat onze regering doping absoluut niet tolereert en evenmin coaches die jonge sporters onder druk zetten om verboden middelen te gebruiken', laat de voorzitter van het Russisch Olympisch Comité, Aleksander Zhukov, weten. 'Dit is een antwoord op die kritiek van het WADA, die suggereerde dat Rusland een door de staat gestuurd dopingprogramma onderhield. Natuurlijk heeft zo'n programma niet bestaan.'De lijst met de verschillende verboden middelen wordt zo snel mogelijk opgesteld.De Russische president Vladimir Poetin staat voor honderd procent achter de nieuwe wet. Hij bevestigde afgelopen maand nog dat Rusland tot op het bot zal gaan om het dopinggebruik te bannen.(Belga/SK)