Rusland intensiveert luchtaanvallen in Syrië (video)

Beeld dat het Russisch ministerie van Defensie vrijgaf van een luchtaanval © EPA

Rusland zegt dat het het aantal luchtaanvallen in Syrië verder opdrijft. Er voeren nu 69 gevechtsvliegtuigen bombardementen uit op ’terroristische doelwitten’.

Volgens president Vladimir Poetin is het huidige aantal luchtaanvallen immers niet voldoende om de Islamitische Staat te verslaan, zo meldt BBC World.

De jongste dagen werd vooral de provincie Deir ez-Zor zwaar onder vuur genomen. Rusland zegt dat het langeafstandsraketten afvuurde op IS-doelwitten vanaf oorlogsbodems in de Kaspische Zee.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Strategisch

Deir ez-Zor, in het oosten van Syrië, is strategisch belangrijk voor de IS omdat het ligt tussen de zelfverklaarde hoofdstad Raqqa en gebied in Irak dat onder controle van de terreurgroepering staat. Bovendien is het gebied zeer rijk aan olie.

Nog volgens de BBC bevestigt een woordvoerder van het Amerikaanse leger dat Russische bombardementen de voorbije dagen meer IS-gebieden en ook olieraffinaderijen troffen. Hij voegde er wel aan toe dat de meerderheid van de bombardementen nog altijd op de gematigde oppositie gericht is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Heroverd

Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) meldt intussen dat Syrische rebellen in het noorden van het land twee dorpen hebben heroverd op de IS. De inneming van de dorpen Dalhah en Harjala toont aan dat de extremisten zich moeten terugtrekken aan de grens met Turkije, verklaart de anti-Assadsite.

De rebellen kregen volgens het Turkse staatspersagentschap Anadolu luchtsteun van gevechtsvliegtuigen van de VS en Turkije. Volgens de SOHR vochten bij de rebellen ook Turkmeense strijders mee, die nauwe banden hebben met Turkije. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content