Beide wereldmachten hebben het akkoord officieel bevestigd, meldt BBC World. De door de VS geleide internationale coalitie bombardeert al maanden doelwitten van de Islamitische Staat (IS) in Syrië en sinds drie weken mengt ook Rusland zich in het conflict, maar dan vooral om president Bashar al-Assad te steunen. Omdat beide partijen tegengestelde belangen hebben, bestaat de vrees voor incidenten.

Vermijden

Volgens Pentagon-woordvoerder Peter Cook blijven de details van het akkoord op vraag van Moskou geheim, aldus de BBC. Hij liet wel los dat de tekst onder meer bepaalt hoe beide partijen met elkaar communiceren en ook dat hun vliegtuigen op een veilige afstand van elkaar moeten blijven. Vorige week naderden Amerikaanse en Russische vliegtuigen elkaar tot op enkele tientallen kilometers.

Geheime informatie over hun doelwitten zullen Moskou en Washington niet delen.

De Russische viceminister van Defensie Anatoly Antonov zei dat het memorandum een aantal regels en beperkingen bevat die incidenten moeten voorkomen.

Discussie

Volgens Cook betekent het akkoord niet dat de Amerikanen de Russen steunen bij hun acties in Syrië. Het Pentagon meent namelijk nog steeds dat de strategie van Rusland contraproductief is, omdat Moskou volgens de VS niet enkel strijdt tegen IS, maar ook tegen de 'gematigde' rebellen die strijden tegen Assad. (KVDA)

Beide wereldmachten hebben het akkoord officieel bevestigd, meldt BBC World. De door de VS geleide internationale coalitie bombardeert al maanden doelwitten van de Islamitische Staat (IS) in Syrië en sinds drie weken mengt ook Rusland zich in het conflict, maar dan vooral om president Bashar al-Assad te steunen. Omdat beide partijen tegengestelde belangen hebben, bestaat de vrees voor incidenten.Volgens Pentagon-woordvoerder Peter Cook blijven de details van het akkoord op vraag van Moskou geheim, aldus de BBC. Hij liet wel los dat de tekst onder meer bepaalt hoe beide partijen met elkaar communiceren en ook dat hun vliegtuigen op een veilige afstand van elkaar moeten blijven. Vorige week naderden Amerikaanse en Russische vliegtuigen elkaar tot op enkele tientallen kilometers. Geheime informatie over hun doelwitten zullen Moskou en Washington niet delen.De Russische viceminister van Defensie Anatoly Antonov zei dat het memorandum een aantal regels en beperkingen bevat die incidenten moeten voorkomen.Volgens Cook betekent het akkoord niet dat de Amerikanen de Russen steunen bij hun acties in Syrië. Het Pentagon meent namelijk nog steeds dat de strategie van Rusland contraproductief is, omdat Moskou volgens de VS niet enkel strijdt tegen IS, maar ook tegen de 'gematigde' rebellen die strijden tegen Assad. (KVDA)