De gewapende militanten van alle oppositiegroepen moeten de zone tegen 10 oktober verlaten, aldus de Russische president Vladimir Poetin, die meer dan vier uur heeft samengezeten met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan in de Zuid-Russische stad Sotsji. Volgens de president betekent het akkoord een 'serieuze oplossing', waardoor 'vooruitgegaan kan worden bij het vinden van een oplossing voor het probleem'.

'Ik ben ervan overtuigd dat we met dit akkoord vermijden dat er zich een humanitaire ramp afspeelt in Idlib', verklaarde Erdodan dan weer. 'Rusland gaat de nodige maatregelen nemen om er zeker van te zijn dat er geen enkele aanval plaatsvindt in de de-escalatiezone van Idlib.'

Idlib is het laatste rebellenbastion in Syrië, dat voor 60 procent gecontroleerd wordt door de jihadistische groep Tahrir al-Cham. De regering van president Bashar al-Assad voert een groot offensief uit tegen de regio.

Rusland is de meest trouwe bondgenoot van het regime van president Bashar al-Assad, terwijl Turkije de zogenaamd gematigde rebellen steunt. Ankara is dan ook gekant tegen een militair offensief op Idlib.

De gewapende militanten van alle oppositiegroepen moeten de zone tegen 10 oktober verlaten, aldus de Russische president Vladimir Poetin, die meer dan vier uur heeft samengezeten met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan in de Zuid-Russische stad Sotsji. Volgens de president betekent het akkoord een 'serieuze oplossing', waardoor 'vooruitgegaan kan worden bij het vinden van een oplossing voor het probleem'. 'Ik ben ervan overtuigd dat we met dit akkoord vermijden dat er zich een humanitaire ramp afspeelt in Idlib', verklaarde Erdodan dan weer. 'Rusland gaat de nodige maatregelen nemen om er zeker van te zijn dat er geen enkele aanval plaatsvindt in de de-escalatiezone van Idlib.'Idlib is het laatste rebellenbastion in Syrië, dat voor 60 procent gecontroleerd wordt door de jihadistische groep Tahrir al-Cham. De regering van president Bashar al-Assad voert een groot offensief uit tegen de regio. Rusland is de meest trouwe bondgenoot van het regime van president Bashar al-Assad, terwijl Turkije de zogenaamd gematigde rebellen steunt. Ankara is dan ook gekant tegen een militair offensief op Idlib.