De onderhandelingen worden dinsdagavond of woensdagochtend voortgezet, aldus Europees commissaris voor Energie Gunther Oettinger. Rusland dreigde er eerder mee geen aardgas meer aan Oekraïne te leveren als er dinsdag geen overeenkomst zou zijn. Oekraïne zou volgens het Russische gasbedrijf Gazprom nog voor 2,2 miljard dollar schulden hebben.

De gesprekken spelen zich af tegen de achtergrond vande spanningen in Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim. Deelnemers zijn de de Russische minister van Energie Alexander Novak en zijn Oekraïense evenknie Yurij Prodan, naast het hoofd van Gazprom (Rusland), Alexej Miller en het hoofd van Naftogas (Oekraïne), Andrij Kobolev.

Naast de schulden van Oekraïne, komen tijdens de onderhandelingen ook de toekomstige gasprijzen aan bod. Die zouden tussen 268 en 480 dollar per 1.000 kubieke meter moeten liggen. Oekraïne kocht in 2013 ongeveer 30 miljard kubieke meter gas aan.

De onderhandelingen worden dinsdagavond of woensdagochtend voortgezet, aldus Europees commissaris voor Energie Gunther Oettinger. Rusland dreigde er eerder mee geen aardgas meer aan Oekraïne te leveren als er dinsdag geen overeenkomst zou zijn. Oekraïne zou volgens het Russische gasbedrijf Gazprom nog voor 2,2 miljard dollar schulden hebben. De gesprekken spelen zich af tegen de achtergrond vande spanningen in Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim. Deelnemers zijn de de Russische minister van Energie Alexander Novak en zijn Oekraïense evenknie Yurij Prodan, naast het hoofd van Gazprom (Rusland), Alexej Miller en het hoofd van Naftogas (Oekraïne), Andrij Kobolev.Naast de schulden van Oekraïne, komen tijdens de onderhandelingen ook de toekomstige gasprijzen aan bod. Die zouden tussen 268 en 480 dollar per 1.000 kubieke meter moeten liggen. Oekraïne kocht in 2013 ongeveer 30 miljard kubieke meter gas aan.