Hij bracht donderdag uitdrukkelijke groeten over van Kremlin-leider Vladimir Poetin, maar eiste meteen ook dat alle afspraken die beide partijen hebben gemaakt worden nagekomen. Daarmee doelde Lavrov naar eigen zeggen op de door Loekasjenko beloofde grondwetshervorming en een modernisering van het politieke systeem.

Loekasjenko is ruim een kwart eeuw aan de macht in Wit-Rusland. De protesten tegen zijn bewind begonnen na diens verkiezingsoverwinning van 9 augustus. Volgens de uitslag won de president met 80 procent van de stemmen, maar de oppositie zegt dat er gefraudeerd werd. Intussen blijft Loekasjenko hard optreden tegen de hoofdzakelijk vreedzame manifestanten. Bij de protesten vielen al meerdere doden en raakten honderden mensen gewond. Er werden ook tienduizenden arrestaties verricht. Sommige experts hebben het over de "ergste repressie" van de voorbije decennia in een Europees land.

Hij bracht donderdag uitdrukkelijke groeten over van Kremlin-leider Vladimir Poetin, maar eiste meteen ook dat alle afspraken die beide partijen hebben gemaakt worden nagekomen. Daarmee doelde Lavrov naar eigen zeggen op de door Loekasjenko beloofde grondwetshervorming en een modernisering van het politieke systeem. Loekasjenko is ruim een kwart eeuw aan de macht in Wit-Rusland. De protesten tegen zijn bewind begonnen na diens verkiezingsoverwinning van 9 augustus. Volgens de uitslag won de president met 80 procent van de stemmen, maar de oppositie zegt dat er gefraudeerd werd. Intussen blijft Loekasjenko hard optreden tegen de hoofdzakelijk vreedzame manifestanten. Bij de protesten vielen al meerdere doden en raakten honderden mensen gewond. Er werden ook tienduizenden arrestaties verricht. Sommige experts hebben het over de "ergste repressie" van de voorbije decennia in een Europees land.