Rusland heeft zich tegen de veertien andere leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verzet, die een verklaring wilden opstellen waarin de verkiezingen van zondag 2 november in Oost-Oekraïne worden veroordeeld. Dat heeft de Oekraïense ambassadeur bij de VN, Joerij Sergejev, maandag gezegd.

De tekst was een initiatief van het Baltische staatje Litouwen. Basisidee was dat de stembusgang van de separatisten in Loehansk en Donetsk indruist tegen het vredesakkoord van Minsk, dat op 5 september werd beklonken tussen die separatisten en het regime in Kiev. Ook de Oekraïense president Petro Porosjenko bestempelde de verkiezingen als een overtreding van 'Minsk'. Hij zei dat Kiev "gepaste maatregelen" zal treffen. (Belga/WB)

Rusland heeft zich tegen de veertien andere leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verzet, die een verklaring wilden opstellen waarin de verkiezingen van zondag 2 november in Oost-Oekraïne worden veroordeeld. Dat heeft de Oekraïense ambassadeur bij de VN, Joerij Sergejev, maandag gezegd. De tekst was een initiatief van het Baltische staatje Litouwen. Basisidee was dat de stembusgang van de separatisten in Loehansk en Donetsk indruist tegen het vredesakkoord van Minsk, dat op 5 september werd beklonken tussen die separatisten en het regime in Kiev. Ook de Oekraïense president Petro Porosjenko bestempelde de verkiezingen als een overtreding van 'Minsk'. Hij zei dat Kiev "gepaste maatregelen" zal treffen. (Belga/WB)