De verdachte, een Tsjetsjeen van wie de identiteit niet werd verduidelijkt, werd opgepakt in Kiev. 'Volgens de informatie van Interpol heeft de buitenlander deelgenomen aan een reeks huurmoorden, onder meer op de hoofdredacteur van Forbes, de Amerikaan Paul Khlebnikov, en een verantwoordelijke van de toenmalige Tsjetsjeense regering,' zegt de Oekraïense veiligheidsdienst SBU in een mededeling.

Khlebnikov, 41, was gekend voor zijn speurwerk rond controversiële privatiseringen in de jaren negentig in Rusland. Hij werd in juli 2004 doodgeschoten in Moskou. Hij werkte al 15 jaar voor Forbes, waarin van zijn hand verschillende onderzoeken verschenen naar Russische zakenmensen.

De verdachte, een Tsjetsjeen van wie de identiteit niet werd verduidelijkt, werd opgepakt in Kiev. 'Volgens de informatie van Interpol heeft de buitenlander deelgenomen aan een reeks huurmoorden, onder meer op de hoofdredacteur van Forbes, de Amerikaan Paul Khlebnikov, en een verantwoordelijke van de toenmalige Tsjetsjeense regering,' zegt de Oekraïense veiligheidsdienst SBU in een mededeling. Khlebnikov, 41, was gekend voor zijn speurwerk rond controversiële privatiseringen in de jaren negentig in Rusland. Hij werd in juli 2004 doodgeschoten in Moskou. Hij werkte al 15 jaar voor Forbes, waarin van zijn hand verschillende onderzoeken verschenen naar Russische zakenmensen.