'Rudy Giuliani, veruit de beste burgemeester in de geschiedenis van New York, en die onvermoeibaar heeft gewerkt om de (verreweg!) meest corrupte verkiezingen in de geschiedenis van de VS te ontmaskeren, testte positief voor het Chinese virus', tweette Trump, waarbij hij een aanduiding van het virus gebruikte die al eerder de woede van Peking heeft uitgelokt.

De president gaf geen details over de gezondheidstoestand van zijn advocaat, maar Amerikaanse media berichten dat hij opgenomen is in het Georgetown University Medical Center in hoofdstad Washington DC.

Giuliani (76) werd 'Amerika's burgemeester' ten tijde van de aanslagen van 11 september 2001.

Nadien deed hij een onsuccesrijke gooi naar het presidentschap. Hij werkte vervolgens als lobbyist.

Sinds de voorbije presidentsverkiezingen werd hij het gezicht van het juridisch team dat namens president Trump de resultaten aanvecht, en gesjoemel wil aantonen in de kiesverrichtingen.

Dat juridisch gevecht heeft nog niets opgeleverd. Rechters klagen erover met hoe weinig (of geen) bewijs de ploeg op zittingen verschijnt.

Giuliani wordt ook genoemd bij de kandidaten die gratie zouden ontvangen van president Trump, want er lopen enige onderzoeken naar het lobbywerk van de man.

Giuliani is de recentste in een serie nauwe medewerkers van de president, die net als de president trouwens, besmet geraakten.

'Rudy Giuliani, veruit de beste burgemeester in de geschiedenis van New York, en die onvermoeibaar heeft gewerkt om de (verreweg!) meest corrupte verkiezingen in de geschiedenis van de VS te ontmaskeren, testte positief voor het Chinese virus', tweette Trump, waarbij hij een aanduiding van het virus gebruikte die al eerder de woede van Peking heeft uitgelokt.De president gaf geen details over de gezondheidstoestand van zijn advocaat, maar Amerikaanse media berichten dat hij opgenomen is in het Georgetown University Medical Center in hoofdstad Washington DC.Giuliani (76) werd 'Amerika's burgemeester' ten tijde van de aanslagen van 11 september 2001.Nadien deed hij een onsuccesrijke gooi naar het presidentschap. Hij werkte vervolgens als lobbyist.Sinds de voorbije presidentsverkiezingen werd hij het gezicht van het juridisch team dat namens president Trump de resultaten aanvecht, en gesjoemel wil aantonen in de kiesverrichtingen. Dat juridisch gevecht heeft nog niets opgeleverd. Rechters klagen erover met hoe weinig (of geen) bewijs de ploeg op zittingen verschijnt.Giuliani wordt ook genoemd bij de kandidaten die gratie zouden ontvangen van president Trump, want er lopen enige onderzoeken naar het lobbywerk van de man.Giuliani is de recentste in een serie nauwe medewerkers van de president, die net als de president trouwens, besmet geraakten.