Rubygate: Parlement achter Berlusconi

© EPA/Reuters

Het Italiaanse parlement heeft een aanvraag van de aanklagers om het kantoor van de boekhouder van de premier te mogen doorzoeken, verworpen.

Het Italiaanse parlement heeft een aanvraag van de aanklagers om het kantoor van de boekhouder van premier Silvio Berlusconi te mogen doorzoeken, verworpen. Die zijn daar volgens het parlement niet voor bevoegd. Giuseppe Spinelli wordt ervan verdacht namens Berlusconi betalingen te hebben uitgevoerd aan verschillende jonge prostituees die aanwezig waren op de beruchte feestjes in de villa van de premier in Milaan. De aanklagers willen daar bewijzen van zoeken.

Minderjarig

Het gerecht onderzoekt of Berlusconi (74) betaalde seks heeft gehad met (onder anderen) het Marokkaanse nachtclubdanseresje Karima El Mahroug alias Ruby Rubacuori, die op het moment van de feiten nog minderjarig zou zijn geweest.

De premier wordt ook misbruik van zijn functie aangewreven. Hij zou zijn tussengekomen om de vrijlating van Ruby te bekomen, toen die vorig jaar in Milaan werd opgepakt voor diefstal.

Berlusconi ontkent de aantijgingen en zegt dat ze politiek gemotiveerd zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content