Rubygate brengt Berlusconi in nauwe schoentjes

Het Italiaans gerecht zegt over bewijzen te beschikken dat de premier betaalde seks heeft gehad met een minderjarige.

Het Italiaans gerecht zegt over bezwarende bewijzen te beschikken dat premier Silvio Berlusconi betaalde seks heeft gehad met de destijds minderjarige Karima El Mahroug, bekend onder de naam Ruby. Ze zou vijf miljoen euro zwijggeld hebben geëist.

In een document dat het parket aan het Italiaans parlement heeft bezorgd staat dat een ‘significant aantal’ jonge vrouwen zich in de woningen van Berlusconi heeft geprostitueerd in ruil voor geldsommen.

Het parket vraagt de toelating voor een huiszoeking bij de boekhouder van de premier.

Berlusconi blijft intussen ontkennen dat hij heeft betaald voor seks met een vrouw. Op de Italiaanse televisie noemde hij die beschuldigingen absurd.

Hij zei ook dat hij na de breuk met zijn vrouw weer een relatie heeft en dat El Mahroug zich aan hem had voorgesteld als een 24-jarige.

Berlusconi denkt niet aan ontslag

Berlusconi sluit intussen categoriek uit dat hij ontslag zou nemen wegens de affaire. ‘Bent U gek?’, zo zei hij in antwoord op vragen van journalisten.

Zij vroegen de premier of hij niet denkt aan opstappen na de opschudding die is ontstaan over in de pers uitgelekte transcripties van telefoongesprekken die werden afgeluisterd op bevel van het parket van Milaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content