Door de hype van de Ice Bucket Challenge, gieten mensen overal in de Verenigde Staten en Europa ijskoud water over zich heen om aandacht te vragen voor de ziekte ALS. De actie bereikte ook Gaza, maar de 1.7 miljoen Palestijnen ondervonden een probleem: water is er namelijk te kostbaar om zomaar over je hoofd te kappen. Zowel journalist Ayman al-Aloel, als Mohammed Assaf, gekend van Arab Idol, kaartten het probleem aan door een eigen filmpje online te plaatsen, waarop te zien is hoe ze een emmer vol zand en andere brokstukken over zich heen kappen. "Water is schaars, maar puin is er in overvloed", klinkt het.

Assaf wil dan ook geen aandacht vragen voor de ongeneselijke ziekte ALS, wel voor de situatie in Gaza. "Voor het achtste jaar op rij, vindt er een verstikkende belegering plaats, de vernietiging blijft doorgaan. De boodschap van pijn (en hoop) moet verspreid worden over de ganse wereld.

De 'Rubble Bucket Challenge' wordt steeds populairder. Een eigen Facebook-pagina werd opgericht waarop mensen filmpjes posten en aantonen dat ze de uitdaging aangingen. (MA/AVE)

Door de hype van de Ice Bucket Challenge, gieten mensen overal in de Verenigde Staten en Europa ijskoud water over zich heen om aandacht te vragen voor de ziekte ALS. De actie bereikte ook Gaza, maar de 1.7 miljoen Palestijnen ondervonden een probleem: water is er namelijk te kostbaar om zomaar over je hoofd te kappen. Zowel journalist Ayman al-Aloel, als Mohammed Assaf, gekend van Arab Idol, kaartten het probleem aan door een eigen filmpje online te plaatsen, waarop te zien is hoe ze een emmer vol zand en andere brokstukken over zich heen kappen. "Water is schaars, maar puin is er in overvloed", klinkt het. Assaf wil dan ook geen aandacht vragen voor de ongeneselijke ziekte ALS, wel voor de situatie in Gaza. "Voor het achtste jaar op rij, vindt er een verstikkende belegering plaats, de vernietiging blijft doorgaan. De boodschap van pijn (en hoop) moet verspreid worden over de ganse wereld. De 'Rubble Bucket Challenge' wordt steeds populairder. Een eigen Facebook-pagina werd opgericht waarop mensen filmpjes posten en aantonen dat ze de uitdaging aangingen. (MA/AVE)