‘Rookalarm minuten voor crash EgyptAir’

Egyptair © Reuters

Enkele minuten voor de crash van het vliegtuig van EgyptAir donderdagochtend, zou er brand aan boord zijn geweest.

Dat blijkt volgens meerdere media uit de vluchtgegevens die geregistreerd werden door de Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS), maar het bericht is niet officieel bevestigd.

Nieuwszender CNN kreeg van een Egyptische bron een screenshot van de vluchtinformatie, en daarop is te zien dat er een rookalarm is afgegaan. “Er was brand aan boord. het ACARS-systeem heeft zeer duidelijke meldingen verzonden”, zegt ook luchtvaarexpert Tim van Beveren aan de Duitse internationale omroep Deutsche Welle. “Er werd rook gedetecteerd in het toilet. Een minuut later werd rook geregistreerd in de elektronische systemen. Twee minuten later werkten de besturingssystemen niet meer.”

‘Snelle bevestiging’

Volgens Van Beveren zullen de Egyptische autoriteiten de informatie snel bevestigen. De Airbus A320 met vluchtnummer MS804 die onderweg was van Parijs naar Caïro stortte donderdagochtend neer in de Middellandse Zee. Aan boord zaten 66 mensen, onder wie één Belg. Het Egyptische leger heeft inmiddels brokstukken en lichaamsdelen aangetroffen. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content