Ron Paul, de libertaire Amerikaanse presidentskandidaat, stapt ook uit de presidentiële race. Daarmee is Mitt Romney de enige overblijvende Republikeinse presidentskandidaat - ook al was het al langer duidelijk dat hij aan het langste eind zou trekken. Daarenboven was Paul nooit echt geloofwaardig als mogelijke kandidaat, wegens te radicaal en atypisch Republikeins.

"We zullen geen donaties meer spenderen in voorverkiezingen in die staten die nog niet gestemd hebben," klonk het in een persbericht. "Zou ik dat doen, dan betekent dat tientallen miljoenen dollars spenderen die ik niet heb."

Hij verzekerde wel te zullen volharden in het "innemen van posities, in het winnen van delegates en in het overtuigen van het Republikeinse partij-establishment dat vrijheid de te volgen weg is voor de toekomst."

Vrijheid

Dat laatste typeert Ron Paul. Hij is een felle voorstander van individuele vrijheid, en dat zowel op gebied van ondernemen als op ethisch vlak. Zo pleit hij voor het opheffen van het verbod op harddrugs en prostitutie, wat hem binnen de conservatieve vleugel van de GOP op hevige kritiek kwam te staan. Ook zijn virulente veroordeling van de Amerikaanse oorlogspolitiek, viel niet in goede aarde bij de gemiddelde Republikein.

Volgens CNN had Paul 99 afgevaardigden voor de Conventie verzameld. Romney 945, Rick Santorum 246 en Newt Gingrich 145. (SD)

Ron Paul, de libertaire Amerikaanse presidentskandidaat, stapt ook uit de presidentiële race. Daarmee is Mitt Romney de enige overblijvende Republikeinse presidentskandidaat - ook al was het al langer duidelijk dat hij aan het langste eind zou trekken. Daarenboven was Paul nooit echt geloofwaardig als mogelijke kandidaat, wegens te radicaal en atypisch Republikeins. "We zullen geen donaties meer spenderen in voorverkiezingen in die staten die nog niet gestemd hebben," klonk het in een persbericht. "Zou ik dat doen, dan betekent dat tientallen miljoenen dollars spenderen die ik niet heb."Hij verzekerde wel te zullen volharden in het "innemen van posities, in het winnen van delegates en in het overtuigen van het Republikeinse partij-establishment dat vrijheid de te volgen weg is voor de toekomst."VrijheidDat laatste typeert Ron Paul. Hij is een felle voorstander van individuele vrijheid, en dat zowel op gebied van ondernemen als op ethisch vlak. Zo pleit hij voor het opheffen van het verbod op harddrugs en prostitutie, wat hem binnen de conservatieve vleugel van de GOP op hevige kritiek kwam te staan. Ook zijn virulente veroordeling van de Amerikaanse oorlogspolitiek, viel niet in goede aarde bij de gemiddelde Republikein.Volgens CNN had Paul 99 afgevaardigden voor de Conventie verzameld. Romney 945, Rick Santorum 246 en Newt Gingrich 145. (SD)