De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney wil het mes zetten in de belastingvoordelen voor windenergie. Dat meldt de krant The Guardian.

Als de Republikein Mitt Romney in november Amerikaans president wordt, zullen windenergiebedrijven onder druk komen te staan. Romney wil hen geen belastingvoordeel meer geven. De financiële voordelen hebben ervoor gezorgd dat de VS op China na de grootste windenergieproducent ter wereld is.

'Energievormen moeten eerlijk kunnen concurreren'

"Romney zal een speelveld creëren waarop alle vormen van energie het tegen elkaar kunnen opnemen op basis van hun verdiensten", zegt Shawn McCoy, Romneys campagnewoordvoerder in de staat Iowa, aan de krant Des Moines Register.

"Windenergie zal kunnen blijven bloeien waar het economisch competitief is en waar privé-investeerders met veel meer ervaring dan de president weten waar de investeringen resultaat zullen opleveren."

Romney wil wel de 40 miljard dollar aan subsidies en belastingvoordeel voor olie en gas behouden. Die wil de huidige president, de Democraat Barack Obama, afschaffen. (JC)

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney wil het mes zetten in de belastingvoordelen voor windenergie. Dat meldt de krant The Guardian.Als de Republikein Mitt Romney in november Amerikaans president wordt, zullen windenergiebedrijven onder druk komen te staan. Romney wil hen geen belastingvoordeel meer geven. De financiële voordelen hebben ervoor gezorgd dat de VS op China na de grootste windenergieproducent ter wereld is. 'Energievormen moeten eerlijk kunnen concurreren'"Romney zal een speelveld creëren waarop alle vormen van energie het tegen elkaar kunnen opnemen op basis van hun verdiensten", zegt Shawn McCoy, Romneys campagnewoordvoerder in de staat Iowa, aan de krant Des Moines Register. "Windenergie zal kunnen blijven bloeien waar het economisch competitief is en waar privé-investeerders met veel meer ervaring dan de president weten waar de investeringen resultaat zullen opleveren." Romney wil wel de 40 miljard dollar aan subsidies en belastingvoordeel voor olie en gas behouden. Die wil de huidige president, de Democraat Barack Obama, afschaffen. (JC)