De belangrijkste bevoorradingsroutes in de regio zijn geblokkeerd, waardoor de humanitaire situatie snel verslechtert. Er is nood aan medicijnen, water en voedsel. "Het is er ook extreem koud. Mensen trachten te overleven zonder enige beschutting", aldus Marianne Gasser, hoofd van de Syriëdelegatie van het ICRC. Artsen Zonder Grenzen vreest dat kinderen en oudere mensen zelfs enkele dagen buiten in de vrieskou zullen moeten slapen, zegt Muskilda Zancada aan de Britse zender BBC.

Zo'n 30.000 vluchtelingen zitten vast aan de grens met Turkije.

Er wordt in de buurt van de grens, in Azaz, ook nog gevochten. Daar zijn de gezondheidsvoorzieningen, volgens Artsen zonder Grenzen, "de instorting nabij".

(Belga/RR)

De belangrijkste bevoorradingsroutes in de regio zijn geblokkeerd, waardoor de humanitaire situatie snel verslechtert. Er is nood aan medicijnen, water en voedsel. "Het is er ook extreem koud. Mensen trachten te overleven zonder enige beschutting", aldus Marianne Gasser, hoofd van de Syriëdelegatie van het ICRC. Artsen Zonder Grenzen vreest dat kinderen en oudere mensen zelfs enkele dagen buiten in de vrieskou zullen moeten slapen, zegt Muskilda Zancada aan de Britse zender BBC.Zo'n 30.000 vluchtelingen zitten vast aan de grens met Turkije.Er wordt in de buurt van de grens, in Azaz, ook nog gevochten. Daar zijn de gezondheidsvoorzieningen, volgens Artsen zonder Grenzen, "de instorting nabij".(Belga/RR)