De voormalige Franse premier Dominique de Villepin heeft donderdag aangekondigd dat hij op 19 juni een nieuwe politieke beweging opricht.

De Villepin is een politieke vijand van de huidige president Nicolas Sarkozy.

Hij werd onlangs vrijgesproken in de Clearstream-zaak, waarbij hij er was van beschuldigd Sarkozy te hebben zwartgemaakt met vervalste documenten.

De Villepin kondigde zijn politieke beweging aan tijdens een toespraak die bol stond van de kritiek aan het adres van Sarkozy, die verzwakt is na een forse nederlaag van zijn partij UMP tijdens de recente regionale verkiezingen.

De Villepin bood zich aan als een alternatief aan de rechterzijde van het politieke spectrum en sloot niet uit dat hij deelneemt aan de presidentsverkiezingen in 2012.

De voormalige Franse premier Dominique de Villepin heeft donderdag aangekondigd dat hij op 19 juni een nieuwe politieke beweging opricht.De Villepin is een politieke vijand van de huidige president Nicolas Sarkozy. Hij werd onlangs vrijgesproken in de Clearstream-zaak, waarbij hij er was van beschuldigd Sarkozy te hebben zwartgemaakt met vervalste documenten.De Villepin kondigde zijn politieke beweging aan tijdens een toespraak die bol stond van de kritiek aan het adres van Sarkozy, die verzwakt is na een forse nederlaag van zijn partij UMP tijdens de recente regionale verkiezingen.De Villepin bood zich aan als een alternatief aan de rechterzijde van het politieke spectrum en sloot niet uit dat hij deelneemt aan de presidentsverkiezingen in 2012.