Rivaal Cruz: ‘Donald Trump is een seriële rokkenjager die ons naar de afgrond voert’ (video)

Donald Trump en Ted Cruz © REUTERS
Rudi Rotthier

Op een dag die bepalend kan zijn voor de Republikeinse nominatie, beschuldigde Donald Trump eerst de vader van zijn rivaal Ted Cruz van medeplichtigheid aan de moord op president Kennedy. Als reactie hield Cruz een ongeziene scheldpartij tegen Trump.

Het supermarktblad The National Enquirer had, zoals wel vaker, een omslagverhaal gebracht waarvoor bewijs, zacht gezegd, niet evident was.

Op een foto van Lee Harvey Oswald, de moordenaar van president John F. Kennedy (officieel dan toch), is een man in rugaanzicht te zien. Volgens het boulevardblad, zonder een snipper bewijs, gaat het om Rafael Cruz, de vader van presidentskandidaat Ted, die zoals Oswald een tijdlang sympathiseerde met Fidel Castro.

Het verhaal was een zachte en wellicht welverdiende dood gestorven als het niet dinsdagochtend door de Republikeinse koploper Donald Trump was opgevist. In een interview met Fox News gaf hij af op de christelijkheid van born again vader en zoon Cruz. “”Wat deed hij?” aldus Trump, verwijzend naar de vader. “Wat deed hij kort voor de dood (van Kennedy) met Lee Harvey Oswald? Dat is gruwelijk”.

In 1963, het jaar van de moord op Kennedy, was vader Cruz naar eigen zeggen allang een tegenstander van Castro in het bijzonder en van het communisme in het algemeen.

Ted Cruz had alle reden tot boosheid. Zijn vader, zijn “levenslange held”, werd door Trump door het slijk gehaald.

‘Pathologische leugenaar’

Maar wat hij in reactie zei, deed meer stof opwaaien dan de oorspronkelijke uitspraken van Trump.

“Ik ga iets doen wat ik tijdens de hele campagne nog niet gedaan heb”, verklaarde Cruz tegen de hem volgende journalisten. “Ik ga vertellen wat ik echt vind van Donald Trump”.

Hij is iemand die zijn kiezers op elk moment zal verraden, begon hij.

Trump is, ging hij verder, “een pathologische leugenaar”, “volledig amoreel”, iemand die een leugendetectortest zou passeren, omdat hij zijn eigen leugens gelooft, “een narcist op een niveau dat dit land nog nooit gezien heeft”, “een bullenbak zoals we ze allen op de speelplaats hebben meegemaakt”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Donald Trump is een seriële rokkenjager en daar is hij fier op. Ik wil dat iedereen denkt aan uw kinderen in de tienerleeftijd. De president van de VS praat erover hoe fantastisch het is overspel te plegen. Hoe trots hij is. Beschrijft zijn strijd tegen geslachtsziekten als zijn persoonlijk Vietnam”. Cruz verwijst naar uitspraken die Trump 19 jaar geleden deed in een radio-interview, waarin hij zijn wilde jaren, en zijn seksleven in tijden van aids – op aangeven van interviewer Howard Stern – beschreef als zijn “persoonlijke Vietnam”.

De verwijzing naar het seksleven van Trump gebeurde terwijl de kiezers van Indiana naar de stembus gingen – in Indiana noemt volgens peilingen 31 procent van de Republikeinse kiezers zichzelf evangelisch.

“Als Indiana niet handelt”, aldus nog Cruz, “kan dit land in de afgrond belanden”.

Trump zei in een reactie dat Cruz een “wanhopige kandidaat is die een falende campagne probeert te redden”.

Of de oorspronkelijke, op niets gebaseerde aanval van Trump dan wel de ongebruikelijke verwijzing naar geslachtsziekten door Cruz effect hebben op het resultaat van vanavond, weten we na 1 uur Belgische tijd. Wat er in Indiana op het spel staat, leest u hier. Volg de verkiezingsresultaten live bij Knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content