Het ging snel voor Rick Santorum, een gewezen Republikeinse senator uit Pennsylvania die zijn politiek hoogtepunt vier jaar geleden in Iowa kende. Toen won hij als conservatief, christelijk Republikeins presidentskandidaat de caucus in Iowa. Spijtig genoeg deed hij dat met een stem of dertig verschil tegenover de latere genomineerde Mitt Romney, en werd er zodanig lang herteld dat hij al niet veel meer te vieren had toen hij met weken vertraging uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen.

Dit jaar deed hij opnieuw een gooi naar het presidentschap. Zoals in 2012 dweilde hij alle mogelijke plaatsen in Iowa af, maar zijn betere medewerkers raakte hij kwijt aan de concurrentie, en hij kon niet opboksen tegen het geweld van Donald Trump en co.

Maandag eindigde hij elfde en laatste van de echte kandidaten (Jim Gilmore eindigde nog lager, maar die had geen campagne gevoerd in Iowa), met minder dan 1 procent van de stemmen.

Anti-Cruz

In de loop van de campagne was er enige toenadering tussen Santorum en Trump, die hme bijvoorbeeld uitnodigde om te spreken tijdens zijn benefiet voor veteranen.

Het werd echter niet Trump die Santorum verder zal ondersteunen. In een interview met Fox News legde hij uit dat hij zijn steun zal geven aan Marco Rubio, de senator uit Florida. Hij noemde hem "een geweldig begaafde jongeman, en een geboren leider. Hij behoort tot de volgende generatie".

The Guardian meent te weten dat Santorum kiest voor Rubio omdat die in rivaliteit leeft met Ted Cruz, en hij zo mogelijk Cruz een toontje lager wil laten zingen. Volgens de krant heeft Santorum een hekel gekregen aan Cruz, die, vindt hij, "te veel standpunten inneemt omdat ze hem verkiesbaar maken".

(RR)

Het ging snel voor Rick Santorum, een gewezen Republikeinse senator uit Pennsylvania die zijn politiek hoogtepunt vier jaar geleden in Iowa kende. Toen won hij als conservatief, christelijk Republikeins presidentskandidaat de caucus in Iowa. Spijtig genoeg deed hij dat met een stem of dertig verschil tegenover de latere genomineerde Mitt Romney, en werd er zodanig lang herteld dat hij al niet veel meer te vieren had toen hij met weken vertraging uiteindelijk tot winnaar werd uitgeroepen.Dit jaar deed hij opnieuw een gooi naar het presidentschap. Zoals in 2012 dweilde hij alle mogelijke plaatsen in Iowa af, maar zijn betere medewerkers raakte hij kwijt aan de concurrentie, en hij kon niet opboksen tegen het geweld van Donald Trump en co. Maandag eindigde hij elfde en laatste van de echte kandidaten (Jim Gilmore eindigde nog lager, maar die had geen campagne gevoerd in Iowa), met minder dan 1 procent van de stemmen.In de loop van de campagne was er enige toenadering tussen Santorum en Trump, die hme bijvoorbeeld uitnodigde om te spreken tijdens zijn benefiet voor veteranen. Het werd echter niet Trump die Santorum verder zal ondersteunen. In een interview met Fox News legde hij uit dat hij zijn steun zal geven aan Marco Rubio, de senator uit Florida. Hij noemde hem "een geweldig begaafde jongeman, en een geboren leider. Hij behoort tot de volgende generatie".The Guardian meent te weten dat Santorum kiest voor Rubio omdat die in rivaliteit leeft met Ted Cruz, en hij zo mogelijk Cruz een toontje lager wil laten zingen. Volgens de krant heeft Santorum een hekel gekregen aan Cruz, die, vindt hij, "te veel standpunten inneemt omdat ze hem verkiesbaar maken". (RR)