Rick Perry werd in de VS vooral bekend werd door zijn vorige poging om president te worden, in 2012. Toen stond hij een tijdje hoog in de peilingen tot hij in een tv-debat luid aankondigde dat hij uit besparingsoverwegingen drie agentschappen zou schrappen. Vervolgens wist hij zich niet meer te herinneren welke agentschappen dat waren.

Dit keer zou het anders worden. Hij had een nieuwe bril, en hij ging feller dan de meeste Republikeinen te keer tegen Donald Trump, die hij "een kanker voor de conservatieve beweging" noemde.

Het hielp hem niet. Integendeel. Het geld raakte enkele weken op, hij kon alleen nog op vrijwillergswerk steunen, en in de peilingen zakte hij steeds dieper weg.

'Het beste veld'

Hij stond te laag in die peilingen om deel te kunnen nemen aan het tweede hoofddebat tussen Republikeinse kandidaten dat woensdag door CNN wordt georganiseerd.

Perry kondigde de stopzetting van zijn campagne als volgt aan:

"We hebben een uitzonderlijk veld van kandidaten - het beste in een generatie - en dus zet ik een stap opzij in de wetenschap dat de partij in goede handen is, en zo lang als we naar de basis luisteren, zal de zaak van de conservatieve beweging ook in goede handen zijn".

Er blijven nog 16 Republikeinse presidentskandidaten over.

Rick Perry werd in de VS vooral bekend werd door zijn vorige poging om president te worden, in 2012. Toen stond hij een tijdje hoog in de peilingen tot hij in een tv-debat luid aankondigde dat hij uit besparingsoverwegingen drie agentschappen zou schrappen. Vervolgens wist hij zich niet meer te herinneren welke agentschappen dat waren.Dit keer zou het anders worden. Hij had een nieuwe bril, en hij ging feller dan de meeste Republikeinen te keer tegen Donald Trump, die hij "een kanker voor de conservatieve beweging" noemde.Het hielp hem niet. Integendeel. Het geld raakte enkele weken op, hij kon alleen nog op vrijwillergswerk steunen, en in de peilingen zakte hij steeds dieper weg. Hij stond te laag in die peilingen om deel te kunnen nemen aan het tweede hoofddebat tussen Republikeinse kandidaten dat woensdag door CNN wordt georganiseerd.Perry kondigde de stopzetting van zijn campagne als volgt aan:"We hebben een uitzonderlijk veld van kandidaten - het beste in een generatie - en dus zet ik een stap opzij in de wetenschap dat de partij in goede handen is, en zo lang als we naar de basis luisteren, zal de zaak van de conservatieve beweging ook in goede handen zijn".Er blijven nog 16 Republikeinse presidentskandidaten over.