‘Revolutionaire mars’ moet Pakistaanse regering ten val brengen

Schriftgeleerde Tahirul Qadri heeft de steun van duizenden Pakistanen. © Reuters

Circketspeler en voorzitter van de oppositiepartij PTI, Imran Khan en de schriftgeleerde Tahirul Qadri hebben samen met duizenden tegenstanders van de Pakistaanse regering tegen premier Nawaz Sharif geprotesteerd. Bedoeling is de regering ten val brengen.

Duizenden tegenstanders van de regering hebben in Pakistan tegen premier Nawaz Sharif geprotesteerd. De beide gescheiden protestkaravanen worden aangevoerd door de gewezen cricket-topspeler Imran Khan, de voorzitter van de oppositiepartij PTI, en schriftgeleerde Tahirul Qadri. Ze begaven zich op de onafhankelijkheidsdag van de Zuid-Aziatische atoommacht in konvooi van de Oost-Pakistaanse grootstad Lahore naar de hoofdstad Islamabad. Doel van zowel Khan als Qadri is de regering ten val brengen.

Voorlopig zijn nog geen ongeregeldheden gemeld. De autoriteiten hebben de demonstraties toegelaten, nadat Khan en Qadri allebei hadden verzekerd dat hun aanhangers vreedzaam zouden blijven. Geo TV berichtte dat aan Khans manifestatie 7.000 mensen en aan die van Qadri ongeveer 5.000 mensen deelnemen. Verwacht wordt dat de aantallen nog zullen stijgen naarmate de konvooien Islamabad naderen. Wanneer ze de hoofdstad zullen bereiken, is door de beperkte snelheid van de proteststoeten niet duidelijk.

Khan beweert dat Sharif de parlementsverkiezingen van mei vorig jaar door bedrog heeft gewonnen. Qadri sprak van een ‘revolutionaire mars’ met het doel de regering af te zetten. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content