De stoffelijke resten van Rudolf Hess, een van de naaste medewerkers van Adolf Hitler, zijn afgelopen nacht opgegraven. Het graf van de voormalige topnazi zal worden geruimd, de stoffelijke resten worden verbrand en de as wordt op zee uitgestrooid. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung vandaag. Het graf van Hess in Wunsiedel, in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren, was een pleisterplaats voor manifestaties van neonazi's geworden en toen de concessie afliep weigerde de kerk die te verlengen.

De familie maakte aanvankelijk bezwaar, maar stemde er uiteindelijk mee in dat het graf geruimd werd.

Gevangen

Nadat hij in 1941 op zijn eentje naar Schotland was gevlogen, werd Hess daar gearresteerd. Hij werd door de Britten gevangen gehouden tijdens de rest van de Tweede Wereldoorlog en op het Proces van Nüremberg in 1946 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Hess zat 40 jaar gevangen in de Spandaugevangenis in Berlijn, waar hij in 1987 op 93-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. (KVDA)

De stoffelijke resten van Rudolf Hess, een van de naaste medewerkers van Adolf Hitler, zijn afgelopen nacht opgegraven. Het graf van de voormalige topnazi zal worden geruimd, de stoffelijke resten worden verbrand en de as wordt op zee uitgestrooid. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung vandaag. Het graf van Hess in Wunsiedel, in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren, was een pleisterplaats voor manifestaties van neonazi's geworden en toen de concessie afliep weigerde de kerk die te verlengen. De familie maakte aanvankelijk bezwaar, maar stemde er uiteindelijk mee in dat het graf geruimd werd. Gevangen Nadat hij in 1941 op zijn eentje naar Schotland was gevlogen, werd Hess daar gearresteerd. Hij werd door de Britten gevangen gehouden tijdens de rest van de Tweede Wereldoorlog en op het Proces van Nüremberg in 1946 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hess zat 40 jaar gevangen in de Spandaugevangenis in Berlijn, waar hij in 1987 op 93-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. (KVDA)