Volgens een bericht in The Times of Israel adverteerde Kobi Tzafrir eerst via Facebook, en in de twee talen. "Schrik van Arabieren? Schrik van joden? Bij ons zijn er noch Arabieren noch joden. Bij ons bestaan er alleen maar mensen. En een uitstekende Arabische hummus, naast een uitstekende joodse falafel. En je mag gratis extra hummus bijvragen, of je nu Arabier bent, jood, christen of Indiër".

De Facebookadvertentie, met de belofte van 50 procent korting voor wie met de andere gemeenschap een maaltijd deelde, werd vorige dinsdag gelanceerd. Sindsdien zijn er volgens Tzafrir dagelijks gedeelde tafels geweest in de Hummus Bar, zijn restaurant. En hij heeft positieve reacties ontvangen tot uit Japan, beweert hij.

'Onwil'

Er zijn ook geen religieuze bezwaren. Het restaurant is zowel kosher als halal. Het enige wat gelovige joden en moslims belet samen te eten, zegt de eigenaar, "is onwil".

Tzafrir zegt dat zijn initiatief komt in reactie op de groeiende wederzijdse onverdraagzaamheid.

"Als iets mensen kan samenbrengen is het hummus, of meer in het algemeen kikkererwten".

Het initiatief komt op een moment van verhoogde spanningen.

(RR)

Volgens een bericht in The Times of Israel adverteerde Kobi Tzafrir eerst via Facebook, en in de twee talen. "Schrik van Arabieren? Schrik van joden? Bij ons zijn er noch Arabieren noch joden. Bij ons bestaan er alleen maar mensen. En een uitstekende Arabische hummus, naast een uitstekende joodse falafel. En je mag gratis extra hummus bijvragen, of je nu Arabier bent, jood, christen of Indiër". De Facebookadvertentie, met de belofte van 50 procent korting voor wie met de andere gemeenschap een maaltijd deelde, werd vorige dinsdag gelanceerd. Sindsdien zijn er volgens Tzafrir dagelijks gedeelde tafels geweest in de Hummus Bar, zijn restaurant. En hij heeft positieve reacties ontvangen tot uit Japan, beweert hij.Er zijn ook geen religieuze bezwaren. Het restaurant is zowel kosher als halal. Het enige wat gelovige joden en moslims belet samen te eten, zegt de eigenaar, "is onwil". Tzafrir zegt dat zijn initiatief komt in reactie op de groeiende wederzijdse onverdraagzaamheid. "Als iets mensen kan samenbrengen is het hummus, of meer in het algemeen kikkererwten".Het initiatief komt op een moment van verhoogde spanningen.(RR)