Het Republikeinse Congreslid Michele Bachmann heeft officieel aangekondigd dat ze kandidaat is voor de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012. Ze maakte wel meteen een pijnlijk uitschuiver.

Bachmann kondigde haar kandidatuur maandag aan in Waterloo in de staat Iowa, waar ze geboren werd. 'Ik stel me kandidaat omdat ik zo diep dankbaar ben voor de zegen die ik heb ontvangen, zowel van God als van dit prachtige land,' zei ze.

De 55-jarige Bachmann is een favoriet van de ultraconservatieve Tea Party-beweging. Ze doet het momenteel zeer goed in peilingen onder Republikeinse inwoners van Iowa. Die staat is overigens de eerste waar in februari 2012 voorverkiezingen gehouden zullen worden.

John Wayne
Tijdens een televisie-interview met FoxNews over haar kandidatuur maakte Bachmann wel meteen een pijnlijke vergissing.

Ze liet aan de zender weten dat westernlegende John Wayne eveneens uit Waterloo afkomstig is. 'Zijn geest leeft ook in mij,' aldus Bachmann. De 'bekende' John Wayne uit Waterloo is echter John Wayne Gacy, een seriemoordenaar die in de jaren 70 meer dan dertig jonge mannen vermoordde en de lijken in zijn huis verborg. De westernheld John Wayne waarop Bachmann doelde, leefde in Winterset (ook Iowa) zo'n 160 kilometer zuidelijker. (Belga/KVDA) Michele Bachmann over John Wayne (vanaf 1:30)

Het Republikeinse Congreslid Michele Bachmann heeft officieel aangekondigd dat ze kandidaat is voor de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2012. Ze maakte wel meteen een pijnlijk uitschuiver. Bachmann kondigde haar kandidatuur maandag aan in Waterloo in de staat Iowa, waar ze geboren werd. 'Ik stel me kandidaat omdat ik zo diep dankbaar ben voor de zegen die ik heb ontvangen, zowel van God als van dit prachtige land,' zei ze. De 55-jarige Bachmann is een favoriet van de ultraconservatieve Tea Party-beweging. Ze doet het momenteel zeer goed in peilingen onder Republikeinse inwoners van Iowa. Die staat is overigens de eerste waar in februari 2012 voorverkiezingen gehouden zullen worden. John Wayne Tijdens een televisie-interview met FoxNews over haar kandidatuur maakte Bachmann wel meteen een pijnlijke vergissing. Ze liet aan de zender weten dat westernlegende John Wayne eveneens uit Waterloo afkomstig is. 'Zijn geest leeft ook in mij,' aldus Bachmann. De 'bekende' John Wayne uit Waterloo is echter John Wayne Gacy, een seriemoordenaar die in de jaren 70 meer dan dertig jonge mannen vermoordde en de lijken in zijn huis verborg. De westernheld John Wayne waarop Bachmann doelde, leefde in Winterset (ook Iowa) zo'n 160 kilometer zuidelijker. (Belga/KVDA) Michele Bachmann over John Wayne (vanaf 1:30)