Republikeinse fractieleider McCarthy: Trump is verantwoordelijk voor aanval op Capitool

Kevin McCarthy

De Republikeinse fractieleider in het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy heeft woensdag tijdens het debat over een impeachment van zijn partijgenoot Donald Trump gezegd dat de president verantwoordelijk is voor de dodelijke aanval op het Capitool.

Maar een impeachment zou een ‘vergissing zijn’. ‘De president draagt de verantwoordelijkheid voor de aanval van woensdag door een meute relschoppers op het Congres. Hij (Trump) had meteen de meute moeten veroordelen toen hij zag wat er zich afspeelde. Dergelijke feiten vergen een onmiddellijke actie vanwege president Trump’, zei McCarthy. De aanval was ‘ondemocratisch, on-Amerikaans en crimineel.’

Maar een afzetting van Trump zou het land alleen maar meer verdelen, aldus de fractieleider van de Grand Old Party in het Huis. Hij riep het Congres op zich te focussen op het verenigen van de Amerikanen.

‘Ik denk dat een impeachment van de president in zo een korte tijdsspanne een vergissing zou zijn. Er is geen enkel onderzoek afgerond. Er zijn geen hoorzittingen gehouden’, voegde McCarthy eraan toe.

Inmiddels heeft een zesde Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden aangekondigd voor een impeachment te zullen stemmen.

Partner Content