Mitch McConnell, de leider van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, heeft de terugtreding van Burr donderdag (lokale tijd) bevestigd. 'Senator Burr heeft vanochtend contact met mij gezocht en me op de hoogte gebracht van zijn beslissing. We waren het erover eens dat deze beslissing in het belang is van de commissie.'

De senator zelf hoopt dat 'het werk van de inlichtingencommissie en haar leden zonder afleiding kan doorgaan' nu hij is opgestapt.

Volgens Amerikaanse media hebben FBI-agenten woensdag bij een huiszoeking de telefoon van Burr in beslag genomen. De senator van de staat North Carolina heeft de aantijgingen rond het aandelenschandaal altijd ontkend.

Mitch McConnell, de leider van de Republikeinse meerderheid in de Senaat, heeft de terugtreding van Burr donderdag (lokale tijd) bevestigd. 'Senator Burr heeft vanochtend contact met mij gezocht en me op de hoogte gebracht van zijn beslissing. We waren het erover eens dat deze beslissing in het belang is van de commissie.' De senator zelf hoopt dat 'het werk van de inlichtingencommissie en haar leden zonder afleiding kan doorgaan' nu hij is opgestapt. Volgens Amerikaanse media hebben FBI-agenten woensdag bij een huiszoeking de telefoon van Burr in beslag genomen. De senator van de staat North Carolina heeft de aantijgingen rond het aandelenschandaal altijd ontkend.