Vooral de bepaling in het wetsvoorstel dat de ziekteverzekering op aanzienlijke publieke steun blijft rekenen, stoot een deel van de Republikeinen voor het hoofd. Volgens hen gaat het om een maatregel die indruist tegen het conservatisme en liberalisering. Republikeins senator Rand Paul deed het plan af als "Obamacare light". "Het zal nooit worden goedgekeurd. De conservatieven zullen dit nooit aanvaarden", aldus Paul.

De tegenstand binnen de partij zouden wel eens problemen kunnen veroorzaken. Vooral de stemming in de Senaat, waar de Republikeinen maar een krappe meerderheid hebben, zou een grote horde kunnen blijken voor het wetsvoorstel.

Vooral de bepaling in het wetsvoorstel dat de ziekteverzekering op aanzienlijke publieke steun blijft rekenen, stoot een deel van de Republikeinen voor het hoofd. Volgens hen gaat het om een maatregel die indruist tegen het conservatisme en liberalisering. Republikeins senator Rand Paul deed het plan af als "Obamacare light". "Het zal nooit worden goedgekeurd. De conservatieven zullen dit nooit aanvaarden", aldus Paul. De tegenstand binnen de partij zouden wel eens problemen kunnen veroorzaken. Vooral de stemming in de Senaat, waar de Republikeinen maar een krappe meerderheid hebben, zou een grote horde kunnen blijken voor het wetsvoorstel.