Greene is een fervent aanhangster van oud-president Donald Trump en van de extreemrechtse complotgroep QAnon. De 46-jarige heeft al een reeks bedenkelijke uitspraken op haar naam - onder meer over de aanslagen 2001 - en oogst daarnaast kritiek wegens haar steun voor de bestorming van het Capitool op 6 januari. Ze vond ook posts op sociale media leuk waarin werd opgeroepen om Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis, te vermoorden.

Zelfs Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, noemde Greene maandag een 'kankergezwel' binnen zijn partij.

De Democraten willen Greene uit alle commissies van het Huis zetten. Na een gesprek met Greene liet McCarthy woensdag echter weten daar niet aan te willen meewerken. Hij benadrukte wel in een mededeling dat hij haar verklaringen veroordeelt.

Daarom willen de Democraten het meteen tot een stemming in het Huis laten komen. 'Het is duidelijk dat er geen alternatief is dan een stemming over een resolutie om Greene uit haar commissies te zetten', tweette de Democratische fractieleider Steny Hoyer. De stemming zou donderdag al plaatsvinden.

Greene is een fervent aanhangster van oud-president Donald Trump en van de extreemrechtse complotgroep QAnon. De 46-jarige heeft al een reeks bedenkelijke uitspraken op haar naam - onder meer over de aanslagen 2001 - en oogst daarnaast kritiek wegens haar steun voor de bestorming van het Capitool op 6 januari. Ze vond ook posts op sociale media leuk waarin werd opgeroepen om Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis, te vermoorden. Zelfs Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat, noemde Greene maandag een 'kankergezwel' binnen zijn partij. De Democraten willen Greene uit alle commissies van het Huis zetten. Na een gesprek met Greene liet McCarthy woensdag echter weten daar niet aan te willen meewerken. Hij benadrukte wel in een mededeling dat hij haar verklaringen veroordeelt. Daarom willen de Democraten het meteen tot een stemming in het Huis laten komen. 'Het is duidelijk dat er geen alternatief is dan een stemming over een resolutie om Greene uit haar commissies te zetten', tweette de Democratische fractieleider Steny Hoyer. De stemming zou donderdag al plaatsvinden.