Rand Paul kreeg moeilijk voet aan de grond in het Republikeinse veld en eindigde in de caucussen van Iowa, de eerste voorverkiezingen, pas op de vijfde plaats.

De 52-jarige senator uit Kentucky wil zich nu focussen op zijn herverkiezing in de Senaat. 'Het is een ongelooflijke eer geweest om een campagne voor het Witte Huis te voeren. Vandaag eindig ik waar ik begon, klaar en bereid om de zaak van de Vrijheid te dienen'.

Vrijheid

Rand Paul, Belga Image
Rand Paul © Belga Image

Rand Paul, een oogarts, behoort tot de libertijnse vleugel van de Republikeinse partij en is de zoon van voormalig presidentskandidaat Ron Paul. Het magazine Time noemde hem 'de meest interessant man in de politiek'.

Het sleutelbegrip in zijn campagne was vrijheid. zo is hij voor een beperkte staat en voor privacyrechten.

Tijdens die campagne kwam Rand Paul ook op de proppen met een frappante video waarin hij op een bijzonder spectaculaire manier uitlegt hoe hij de belastingdruk wil aanpakken:

Rick Santorum

CNN meldt dat ook voormalig senator voor Pennsylvania Rick Santorum een punt zet achter zijn presidentscampagne. Santorum schaart zich achter Marco Rubio, ook al mocht hij laatst nog spreken op een veteranen-evenement vanDonald Trump.

Rick Santorum, REUTERS
Rick Santorum © REUTERS

9 kandidaten

Door het wegvallen van Rand Paul en Rick Santorum zijn nog 9 van de oorspronkelijk 17 kandidaten in de running voor de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Carson, Carly Fiorina, Jeb Bush, Chris Christie, John Kasich en Jim Gilmore.

Na de caucussen in Iowa had ook Mike Huckabee al de handdoek gegooid. Waren eerder al afgevallen: Lindsey Graham, Scott Walker, Bobby Jindal, George Pataki en Rick Perry.

Rand Paul kreeg moeilijk voet aan de grond in het Republikeinse veld en eindigde in de caucussen van Iowa, de eerste voorverkiezingen, pas op de vijfde plaats.De 52-jarige senator uit Kentucky wil zich nu focussen op zijn herverkiezing in de Senaat. 'Het is een ongelooflijke eer geweest om een campagne voor het Witte Huis te voeren. Vandaag eindig ik waar ik begon, klaar en bereid om de zaak van de Vrijheid te dienen'.Rand Paul, een oogarts, behoort tot de libertijnse vleugel van de Republikeinse partij en is de zoon van voormalig presidentskandidaat Ron Paul. Het magazine Time noemde hem 'de meest interessant man in de politiek'. Het sleutelbegrip in zijn campagne was vrijheid. zo is hij voor een beperkte staat en voor privacyrechten.Tijdens die campagne kwam Rand Paul ook op de proppen met een frappante video waarin hij op een bijzonder spectaculaire manier uitlegt hoe hij de belastingdruk wil aanpakken:CNN meldt dat ook voormalig senator voor Pennsylvania Rick Santorum een punt zet achter zijn presidentscampagne. Santorum schaart zich achter Marco Rubio, ook al mocht hij laatst nog spreken op een veteranen-evenement vanDonald Trump.Door het wegvallen van Rand Paul en Rick Santorum zijn nog 9 van de oorspronkelijk 17 kandidaten in de running voor de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november: Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Carson, Carly Fiorina, Jeb Bush, Chris Christie, John Kasich en Jim Gilmore.Na de caucussen in Iowa had ook Mike Huckabee al de handdoek gegooid. Waren eerder al afgevallen: Lindsey Graham, Scott Walker, Bobby Jindal, George Pataki en Rick Perry.