In de Verenigde Staten is een polemiek ontstaan nadat een lid van de Republikeinse partij en van de ultraconservatieve Tea Party een e-mail had rondgestuurd met daarin een fotomontage van een babychimpansee met het hoofd van president Barack Obama.

Naast hem zitten twee oudere chimpansees. De foto had als onderschrift 'Now we know why - No birth certificate' (Nu begrijpen we waarom hij geen geboortecertificaat heeft). Dat is een verwijzing naar de nieuwe pogingen uit Republikeinse hoek om verwarring te zaaien of Obama wel in de Verenigde Staten is geboren.

De e-mail werd rondgestuurd door Marilyn Davenport, lid van het comité van de lokale afdeling van de Republikeinse partij in Orange County in de staat Californië.

Alice Huffman, voorzitster van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), die op komt voor de burgerrechten van de zware Amerikanen, veroordeelt de foto en eist het ontslag van Davenport.

Davenport bood maandagavond haar verontschuldigingen aan, maar zei geen reden te zien om ontslag te nemen. Een partijgenote zei dat Davenport doodsbedreigingen ontving na het uitbreken van de polemiek. (Belga/KVDA)

In de Verenigde Staten is een polemiek ontstaan nadat een lid van de Republikeinse partij en van de ultraconservatieve Tea Party een e-mail had rondgestuurd met daarin een fotomontage van een babychimpansee met het hoofd van president Barack Obama. Naast hem zitten twee oudere chimpansees. De foto had als onderschrift 'Now we know why - No birth certificate' (Nu begrijpen we waarom hij geen geboortecertificaat heeft). Dat is een verwijzing naar de nieuwe pogingen uit Republikeinse hoek om verwarring te zaaien of Obama wel in de Verenigde Staten is geboren. De e-mail werd rondgestuurd door Marilyn Davenport, lid van het comité van de lokale afdeling van de Republikeinse partij in Orange County in de staat Californië. Alice Huffman, voorzitster van de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), die op komt voor de burgerrechten van de zware Amerikanen, veroordeelt de foto en eist het ontslag van Davenport. Davenport bood maandagavond haar verontschuldigingen aan, maar zei geen reden te zien om ontslag te nemen. Een partijgenote zei dat Davenport doodsbedreigingen ontving na het uitbreken van de polemiek. (Belga/KVDA)