De Amerikaanse journalist James Kirchick werd door de Russische nieuwszender RT gevraagd om verslag uit te brengen over de veroordeling van klokkenluider Bradley Manning. Maar in plaats daarvan begon de Amerikaan, gekleed in regenboogkleurige bretels, de Russische kijkers de les te spellen over de Russische wetten rond homoseksualiteit.

"Ik ben eigenlijk niet geïnteresseerd in de affaire-Manning, ik wil liever praten over de verschrikkelijke homofobie die momenteel leeft in Rusland', stak hij van wal.

Daarnaast liet Kirchick weten dat de Russische homo's op steun vanuit de hele wereld kunnen rekenen. "We zullen niet zwijgen over de vreselijke repressie in hun land."

Boycot

De nieuwslezeres probeerde de kwestie Manning nog een aantal keer aan te kaarten, maar tevergeefs. De regie besloot dan maar om de laaiende Kirchick van de buis te gooien.

Onlangs keurde Rusland een wet goed, die 'homopropaganda' verbiedt. De wet lokte een wereldwijde golf van verontwaardiging uit. Verschillende internationale bekenden, waaronder Stephen Fry, riepen op om de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsij te boycotten.

De Amerikaanse journalist James Kirchick werd door de Russische nieuwszender RT gevraagd om verslag uit te brengen over de veroordeling van klokkenluider Bradley Manning. Maar in plaats daarvan begon de Amerikaan, gekleed in regenboogkleurige bretels, de Russische kijkers de les te spellen over de Russische wetten rond homoseksualiteit. "Ik ben eigenlijk niet geïnteresseerd in de affaire-Manning, ik wil liever praten over de verschrikkelijke homofobie die momenteel leeft in Rusland', stak hij van wal. Daarnaast liet Kirchick weten dat de Russische homo's op steun vanuit de hele wereld kunnen rekenen. "We zullen niet zwijgen over de vreselijke repressie in hun land." BoycotDe nieuwslezeres probeerde de kwestie Manning nog een aantal keer aan te kaarten, maar tevergeefs. De regie besloot dan maar om de laaiende Kirchick van de buis te gooien. Onlangs keurde Rusland een wet goed, die 'homopropaganda' verbiedt. De wet lokte een wereldwijde golf van verontwaardiging uit. Verschillende internationale bekenden, waaronder Stephen Fry, riepen op om de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsij te boycotten.