De oppositie in Thailand eist sinds een maand het vertrek van de eerste minister Yingluck Shinawatra. Voor zondag was een mars aangekondigd op tien overheidsdoelwitten, zoals het kabinet van de premier, een aantal ministeries en het hoofdkwartier van de politie. Er worden meer dan 21.000 soldaten en politiemensen ingezet om de gebouwen te beschermen.

Sinds zaterdagavond vielen in Bangkok zeker twee doden en 45 gewonden bij botsingen tussen de ordediensten en opposanten van het bewind.

Honderden betogers hadden geprobeerd de zwaarbewaakte zetel van de regering binnen te dringen. Andere betogers hadden in Bangkok een bus aangevallen met zogenaamde 'roodhemden', die beschouwd worden als aanhangers van de premier.

Het openbare protest tegen premier Yingluck Shinawatra en haar broer Thaksin is al een maand aan de gang. Thaksin werd in 2006 via een staatsgreep als regeringsleider opzijgezet, maar houdt ondanks zijn ballingschap de touwtjes stevig in handen in Thailand. De oppositie bezet sinds begin deze week verschillende ministeries.

Vorige week had premier Shinawatra de demonstranten gevraagd om de straatprotesten tegen haar regering te staken, nadat ze een vertrouwensstemming in het parlement had overleefd. (Belga/BO)

De oppositie in Thailand eist sinds een maand het vertrek van de eerste minister Yingluck Shinawatra. Voor zondag was een mars aangekondigd op tien overheidsdoelwitten, zoals het kabinet van de premier, een aantal ministeries en het hoofdkwartier van de politie. Er worden meer dan 21.000 soldaten en politiemensen ingezet om de gebouwen te beschermen. Sinds zaterdagavond vielen in Bangkok zeker twee doden en 45 gewonden bij botsingen tussen de ordediensten en opposanten van het bewind.Honderden betogers hadden geprobeerd de zwaarbewaakte zetel van de regering binnen te dringen. Andere betogers hadden in Bangkok een bus aangevallen met zogenaamde 'roodhemden', die beschouwd worden als aanhangers van de premier.Het openbare protest tegen premier Yingluck Shinawatra en haar broer Thaksin is al een maand aan de gang. Thaksin werd in 2006 via een staatsgreep als regeringsleider opzijgezet, maar houdt ondanks zijn ballingschap de touwtjes stevig in handen in Thailand. De oppositie bezet sinds begin deze week verschillende ministeries.Vorige week had premier Shinawatra de demonstranten gevraagd om de straatprotesten tegen haar regering te staken, nadat ze een vertrouwensstemming in het parlement had overleefd. (Belga/BO)