Londen

De rellen, die twee dagen geleden begonnen nadat de politie in Tottenham een man doodschoot, bleven zaterdag en zondag beperkt tot Londen. Ondertussen hebben ze echter ook Birmingham en Liverpool bereikt.

Birmingham

In Birmingham heeft de politie al 87 jongeren gearresteerd. Zij sloegen in het centrum van de stad ruiten uit en begonnen te plunderen. Ze zouden ook een politiecommissariaat in brand hebben gestoken.

Liverpool

Ook in Liverpool maakt de lokale politie gewag van geweld. Het gaat om jongeren die auto's in brand steken. Een woordvoerder van de ordediensten waarschuwde dat het geweld niet zal worden getolereerd en dat daarvoor al de nodige maatregelen zijn genomen.

Scotland Yard

Het gaat om de ergste rellen in Groot-Brittannië sinds jaren. Scotland Yard zette 1.700 extra politieagenten in om de situatie het hoofd te bieden. Sinds het begin van de rellen werden al 215 personen - onder wie een jongen van 11 - opgepakt.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Londen alleen 200 relschoppers opgepakt, zo heeft een woordvoerder van Scotland Yard gemeld. Alle Londense cellen zitten vol. "Wij moeten gevangenen afgeven aan politieposten in de omgeving", zei een politiewoordvoerder.

21.000 noodoproepen

De politie werkt naar eigen zeggen tot aan de grens van overbelasting. In de loop van de nacht waren er 21.000 noodoproepen, vier keer zoveel als normaal. In Londen alleen al waren er ongeveer 6.000 politiemensen in de straten. Opleidingen en vakanties zijn ingetrokken. Iedereen beschikbaar wordt ingezet.

De situatie is zo ernstig geweest dat gewone verkeerspolitie zonder een speciale opleiding ook moest uitrukken om het geweld te bestrijden, zo zei een politiechef tegen de BBC. "Wij hebben geen eenheden meer op overschot".

Volgens Scotland Yard zijn 44 agenten gewond geraakt. Eén is er zeer erg aan toe. (Belga/EE)

Londen De rellen, die twee dagen geleden begonnen nadat de politie in Tottenham een man doodschoot, bleven zaterdag en zondag beperkt tot Londen. Ondertussen hebben ze echter ook Birmingham en Liverpool bereikt. Birmingham In Birmingham heeft de politie al 87 jongeren gearresteerd. Zij sloegen in het centrum van de stad ruiten uit en begonnen te plunderen. Ze zouden ook een politiecommissariaat in brand hebben gestoken. Liverpool Ook in Liverpool maakt de lokale politie gewag van geweld. Het gaat om jongeren die auto's in brand steken. Een woordvoerder van de ordediensten waarschuwde dat het geweld niet zal worden getolereerd en dat daarvoor al de nodige maatregelen zijn genomen. Scotland Yard Het gaat om de ergste rellen in Groot-Brittannië sinds jaren. Scotland Yard zette 1.700 extra politieagenten in om de situatie het hoofd te bieden. Sinds het begin van de rellen werden al 215 personen - onder wie een jongen van 11 - opgepakt. In de nacht van maandag op dinsdag zijn in Londen alleen 200 relschoppers opgepakt, zo heeft een woordvoerder van Scotland Yard gemeld. Alle Londense cellen zitten vol. "Wij moeten gevangenen afgeven aan politieposten in de omgeving", zei een politiewoordvoerder. 21.000 noodoproepen De politie werkt naar eigen zeggen tot aan de grens van overbelasting. In de loop van de nacht waren er 21.000 noodoproepen, vier keer zoveel als normaal. In Londen alleen al waren er ongeveer 6.000 politiemensen in de straten. Opleidingen en vakanties zijn ingetrokken. Iedereen beschikbaar wordt ingezet. De situatie is zo ernstig geweest dat gewone verkeerspolitie zonder een speciale opleiding ook moest uitrukken om het geweld te bestrijden, zo zei een politiechef tegen de BBC. "Wij hebben geen eenheden meer op overschot". Volgens Scotland Yard zijn 44 agenten gewond geraakt. Eén is er zeer erg aan toe. (Belga/EE)