Rellen in India na dood scholieren door vergiftigde schoolmaaltijden

© Reuters

Verschillende honderden mensen In de oostelijke Indiase deelstaat Bihar hebben betoogd tegen de overheid nadat 22 scholieren overleden na het eten van rijst en linzen op school.

22 kinderen overleden na het eten van een gratis maaltijd op school. tientallen anderen liggen nog altijd in het ziekenhuis, aldus een officiële balans. Het incident veroorzaakte hevige rellen.

Honderden mensen kwamen op straat en staken een bus in brand. Ze beschadigden ook privéwoningen en versperden wegen en spooroverwegen, zo meldt de BBC. De woedende demonstranten achtervolgden bovendien politieke leiders die opriepen om de betogingen te staken.

Pesticiden

De scholieren, die allemaal jonger dan 10 zijn, hadden allemaal een schotel met rijst en linzen gegeten, die op de school zelf gemaakt was. Volgens een dokter van een lokaal ziekenhuis is een stof die gebruikt wordt in pesticiden mogelijk de oorzaak van de besmetting.

Scholieren uit arme gezinnen kunnen op de openbare scholen in de meeste van de 29 Indiase deelstaten ’s middags een gratis maaltijd krijgen. Bihar wordt beschouwd als de armste deelstaat.

Voedselvergiftigingen komen vaak voor in India. Dat heeft te maken met de zwakke hygiëne in de keukens. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content