Rellen in Grenoble houden aan

Ook in de nacht van zondag op maandag is er weer geschoten naar de politie.

Het blijft onrustig in de Franse stad Grenoble sinds de politie er eind vorige week een jonge overvaller heeft doodgeschoten. Voor de derde nacht op rij werden er agenten aangevallen.

De overvaller werd in de nacht van vorige week donderdag op vrijdag neergekogeld na een schietpartij met de politie die volgde op een overval op een casino.

De 27-jarige Karim Boudouda, die reeds was veroordeeld wegens gewapende overvallen, stierf tijdens een achtervolging door de politie.

In de nasleep daarvan zijn er sinds vrijdagavond incidenten met jongeren in de stad in het zuidoosten van Frankrijk. In de volkswijk Villeneuve wordt er geschoten in de richting van de politie en voertuigen worden in brand gestoken.

Sinds vrijdag zouden al een 80-tal voertuigen in brand zijn gestoken. Ook in de nacht van zondag op maandag waren er weer rellen. Onbekenden hebben minstens twee schoten afgevuurd op een patrouillewagen van de politie.

Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux zakte zaterdag af naar Grenoble en beloofde meer te doen voor de stedelijke
veiligheid door bewakingscamera’s en extra veiligheidstroepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content