De betoging had in de namiddag zowat 1.300 mensen op de been gebracht in het westelijke deel van Sao Paulo en was kalm verlopen. In de vooravond vuurde een groep gemaskerde manifestanten echter vuurpijlen af naar de politiediensten, die de aanval beantwoordden met traangas.

De betogers vernielden onder meer luxewagens bij een autodealer, staken vuilnisbakken in brand en blokkeerden een toegangsweg gedurende meer dan een uur, meldt de nieuwssite G1 de Globo.

De eerstvolgende WK-wedstrijd in Sao Paulo gaat komende maandag door, wanneer Nederland er Chili treft. België speelt er donderdag tegen Zuid-Korea. Sao Paulo is ook gaststad voor een wedstrijd in de achtste finales en een halve finale. (Belga/TV)

De betoging had in de namiddag zowat 1.300 mensen op de been gebracht in het westelijke deel van Sao Paulo en was kalm verlopen. In de vooravond vuurde een groep gemaskerde manifestanten echter vuurpijlen af naar de politiediensten, die de aanval beantwoordden met traangas.De betogers vernielden onder meer luxewagens bij een autodealer, staken vuilnisbakken in brand en blokkeerden een toegangsweg gedurende meer dan een uur, meldt de nieuwssite G1 de Globo.De eerstvolgende WK-wedstrijd in Sao Paulo gaat komende maandag door, wanneer Nederland er Chili treft. België speelt er donderdag tegen Zuid-Korea. Sao Paulo is ook gaststad voor een wedstrijd in de achtste finales en een halve finale. (Belga/TV)