Op dit moment zijn er in het vluchtelingenkamp van Idomeni zo'n 300 mensen aan het vechten', vertelt kunstenaar Carlo Herpoel aan Knack.be. Herpoel vertoeft sinds april in Idomeni. 'De rellen begonnen achteraan in het kamp, er zijn al een paar gewonden en ze zijn gewapend met ijzeren staven. Af en toe moet de politie tussenkomen en er zijn zelfs mensen die met hun tent weggelopen zijn.'

Hij heeft ook gezien hoe de rellen ontstaan zijn: 'De Syriërs zijn begonnen, onder elkaar, en trekken nu richting het deel van het kamp waar de mensen uit Pakistan zitten. Dat klikt blijkbaar niet. Op een bepaald moment hebben ze alle kanten van het kamp aangevallen, toen zijn er een paar duizend mensen weggelopen.' (NSK)

Carlo Herpoel
© Carlo Herpoel
Carlo Herpoel
© Carlo Herpoel

Carlo Herpoel houdt voor Knack.be een dagboek bij vanuit Idomeni. Lees hier zijn dagboekfragmenten.

(NSK)

Op dit moment zijn er in het vluchtelingenkamp van Idomeni zo'n 300 mensen aan het vechten', vertelt kunstenaar Carlo Herpoel aan Knack.be. Herpoel vertoeft sinds april in Idomeni. 'De rellen begonnen achteraan in het kamp, er zijn al een paar gewonden en ze zijn gewapend met ijzeren staven. Af en toe moet de politie tussenkomen en er zijn zelfs mensen die met hun tent weggelopen zijn.'Hij heeft ook gezien hoe de rellen ontstaan zijn: 'De Syriërs zijn begonnen, onder elkaar, en trekken nu richting het deel van het kamp waar de mensen uit Pakistan zitten. Dat klikt blijkbaar niet. Op een bepaald moment hebben ze alle kanten van het kamp aangevallen, toen zijn er een paar duizend mensen weggelopen.' (NSK)Carlo Herpoel houdt voor Knack.be een dagboek bij vanuit Idomeni. Lees hier zijn dagboekfragmenten.(NSK)