Venezuela verkeert in een zware politieke en economische crisis. Het land kent een socialistisch regime, onder leiding van president Nicolas Maduro, maar begin dit jaar riep parlementsvoorzitter Juan Gaido zichzelf uit tot nieuwe machthebber. Hij werd meteen erkend door de Verenigde Staten, die ook sancties oplegden tegen het regime van Maduro.

Tegelijk kampt het land met een hyperinflatie en grote stroompannes. Al meer dan 3 miljoen inwoners zijn Venezuela ontvlucht.

Ook op 7 maart werd het land getroffen door een langdurige stroompanne na een terroristische aanvallen. Volgens de Venezolaanse autoriteiten werd de terreurcel die verantwoordelijk was voor die aanvallen intussen ontmanteld.

Venezuela verkeert in een zware politieke en economische crisis. Het land kent een socialistisch regime, onder leiding van president Nicolas Maduro, maar begin dit jaar riep parlementsvoorzitter Juan Gaido zichzelf uit tot nieuwe machthebber. Hij werd meteen erkend door de Verenigde Staten, die ook sancties oplegden tegen het regime van Maduro. Tegelijk kampt het land met een hyperinflatie en grote stroompannes. Al meer dan 3 miljoen inwoners zijn Venezuela ontvlucht. Ook op 7 maart werd het land getroffen door een langdurige stroompanne na een terroristische aanvallen. Volgens de Venezolaanse autoriteiten werd de terreurcel die verantwoordelijk was voor die aanvallen intussen ontmanteld.