Het parlement in Athene heeft het vertrouwen geschonken aan de nieuwe zakenregering van premier Lucas Papademos.

Een meerderheid van 255 afgevaardigden gaf zijn fiat aan de noodregering van de voormalige bankier van de Europese Centrale Bank, 38 parlementariërs stemden tegen.

Voor de verplichte absolute meerderheid waren 151 ja-stemmen nodig: het parlement heeft namelijk 300 zetels. De regering van de partijloze Papademos is samengesteld uit leden van zowel de centrumlinkse Pasok-meerderheid, de grootste oppositiepartij Nieuwe Democratie als de kleine, extreemrechtse Laos-partij.

Enkel de linkse partijen zijn niet in de regering vertegenwoordigd. Papademos en co hebben een mandaat van drie maanden om de (verplichte) aanbevelingen van de EU en het IMF in de praktijk te brengen en aldus het nationale bankroet te vermijden. (Belga/INM)

Het parlement in Athene heeft het vertrouwen geschonken aan de nieuwe zakenregering van premier Lucas Papademos. Een meerderheid van 255 afgevaardigden gaf zijn fiat aan de noodregering van de voormalige bankier van de Europese Centrale Bank, 38 parlementariërs stemden tegen. Voor de verplichte absolute meerderheid waren 151 ja-stemmen nodig: het parlement heeft namelijk 300 zetels. De regering van de partijloze Papademos is samengesteld uit leden van zowel de centrumlinkse Pasok-meerderheid, de grootste oppositiepartij Nieuwe Democratie als de kleine, extreemrechtse Laos-partij. Enkel de linkse partijen zijn niet in de regering vertegenwoordigd. Papademos en co hebben een mandaat van drie maanden om de (verplichte) aanbevelingen van de EU en het IMF in de praktijk te brengen en aldus het nationale bankroet te vermijden. (Belga/INM)