Na de zware tornado in de Amerikaanse staat Oklahoma zijn de reddingswerkzaamheden grotendeels stopgezet. Nieuwszender CNN meldde dat de focus nu ligt op opruimen. Sinds de eerste uren na de tornado zijn geen nieuwe lichamen of nieuwe overlevenden meer gevonden. Officiële bronnen maken melding van 24 doden en meer dan 230 gewonden.

De tornado was een van de zwaarste in de Amerikaanse geschiedenis. "We hebben de indruk dat het in plaats van om zoektochten en reddingswerkzaamheden, nu om wederopbouw moet gaan", zei Glenn Lewis, burgemeester van de zwaar getroffen stad Moore. De autoriteiten verwachten niet dat er nog nieuwe dodelijke slachtoffers gevonden worden.

De tornado ging aan een snelheid van meer dan 300 kilometer per uur tekeer door de stad Moore, een voorstad van Oklahoma City, en liet een ruim drie kilometer breed spoor van vernieling achter. (Belga/SD)


Na de zware tornado in de Amerikaanse staat Oklahoma zijn de reddingswerkzaamheden grotendeels stopgezet. Nieuwszender CNN meldde dat de focus nu ligt op opruimen. Sinds de eerste uren na de tornado zijn geen nieuwe lichamen of nieuwe overlevenden meer gevonden. Officiële bronnen maken melding van 24 doden en meer dan 230 gewonden.De tornado was een van de zwaarste in de Amerikaanse geschiedenis. "We hebben de indruk dat het in plaats van om zoektochten en reddingswerkzaamheden, nu om wederopbouw moet gaan", zei Glenn Lewis, burgemeester van de zwaar getroffen stad Moore. De autoriteiten verwachten niet dat er nog nieuwe dodelijke slachtoffers gevonden worden. De tornado ging aan een snelheid van meer dan 300 kilometer per uur tekeer door de stad Moore, een voorstad van Oklahoma City, en liet een ruim drie kilometer breed spoor van vernieling achter. (Belga/SD)